avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire dupa bunic a minorilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire dupa bunic a minorilor

buna ziua ,sunt o bunica cu 2 nepoti ...baiatul meu a renuntat la mostenire in favoarea copiilor care au 14 respetiv 12 ani . trebuie sa mentionez ca parintii copiilor sunt divortati dar au tutela comuna . am facut succesiunea dupa sotul meu decedat si acum vreau sa vind casa si sa cumpar un ap . in succesiune scrie ca 1/2 imi revine mie ca sotie supravetuitoare apoi ca imi mai revine o cota de 2/8 si celor 2 nepoti cite o cota de 3/8 din masa succesorala .acum eu va intreb ....daca eu vreau sa achizitionez ap si pe acel contract de cumparare vor aparea si cei doi nepoti tutorii, respectiv mama si tatal lor pot sa imi de-a acordul sa folosesc si acei bani pt cumpararea apartamentului si sa il mobilez ...pt ca de fapt tot lor le va ramine .....multumesc frumos ...astept raspuns
Cel mai recent răspuns: vesafloarea , utilizator 09:52, 10 Noiembrie 2015
e mai complicat cu minorii, se implica si autoritatea tutelara... de ce nu a ramas fiul dvs proprietar? asa trebuie la orice act sa o chemati si pe mama sa semneze si pe tatal minorilor. dreptul fiului dvs la mostenire este unul personal, sotia lui nu are posibilitatea sa-i afecteze aceste drepturi, cu atat mai mult cu cat inteleg ca de fapt este vorba de fosta sotie.
Doamna Iulia , fiul si fosta nora si-au refacut viata fiiecare si in noua lor fam mai exista cite un copil care nu este al lor ci a sotului/sotiei( la fosta nora 2 si la actuala nora 1 din casatorii anterioare )...mentionez ca pe nepotul meu de 14 ani eu il cresc ...locuieste cu mine nepotica de 12 ani este cu mama ei dar la sfirsit de saptamaina sau cind mama ei este ocupata si ea locuieste tot cu mine .stiu ca autoritatea tutelara se implica dar eu intreb daca tutorii copiilor fiul si fosta nora ( care este de acord pt a cumpara ap ) au voie sa acceseze banii din conturile copiilor pt a putea cumpara ap si al mobila ....sigur ca nora o sa vina sa semneze orce act cum a facut si pina acum ...sunt in relatii bune cu ea si nu se impotriveste doar tot copiilor le va reveni ap eu....am locul meu de veci linga bunicul lor . in concluzie , tutorii au voie sa acceseze conturile copiilor pt o investitie intr-un ap? va multumesc si iertati-mi insistenta ....sunt o pensionara de 62 de ani si vreau sa ma linistesc in privinta asta ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare cu obligatia de intretinere si uzufruct viager Doncean Doncean Desi au semnat contractul, cumparatorii - nepotii nu au stat stau cu vanzatorul: unul are servici in Iasi, iar celalalt in Bucuresti, locatia vanzatorului in ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare cumparare meri_tt meri_tt Buna ziua am o vecina,singura,unicul sau fiu nu munceste,tarieste in concubinaj cu o femeie cu care are 2 copii.Femeia pare a fi o mama si o nora buna,dar ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament - proprietar alzheimer Dekan Andrei Dekan Andrei Intrebare: Care e procedura de donatie a unui apartament a carui proprierar e (legal) declarat cu 'boala alzheimer\"? Pe acelasi imobil coproprietar este si ... (vezi toată discuția)