romascanu
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
În ce ordine au decedat tatăl și bunica?
Este important pentru că nora nu-și moștenește soacra. Dar soția supraviețuitoare îl moștenește soțul defunct. Iar în averea soțului ei decedat s-ar putea găsi și (ceva din) ceea ce a moștenit el de la părinții lui.
Și atunci:
Dacă bunica a murit ultima, atunci pe ea o moștenesc doar nepoții ei de fiu predecedat (copiii copilului ei decedat, iar nu copiii altora de prin preajmă). Nora nu-și moștenește soacra.
Dacă bunica a murit prima, atunci pe ea a moștenit-o fiul ei (în viață în clipa decesului mamai sale).
Iar, mai departe, pe fiul ei (tatăl din speță) îl moștenesc:
- soția lui supraviețuitoare, care moștenește o pătrime din averea soțului defunct (inclusiv din ceea ce a moștenit el de la mama lui).
- și copiii defunctului. (ai defunctului! nu copiii altcuiva de prin preajmă).
Presupun că, prin expresia „cei doi copii ai ei,” v-ați referit la doi copii care erau doar ai soției, dar nu erau și ai soțului defunct. (copii ai soției din altă căsătorie/din afara căsătoriei).
Dacă da, atunci „cei doi copii ai ei” o vor moșteni (doar) pe ea, la vremea când va muri ea (mama acestora).
va multumesc si scuze de formulare ..da bunica a murit ultima iar nora cu asemanare de nume identic a preluat datoriile de impozite taxe si face pe proprietara...am deschis proces fara taxa de succesiune-am pierdut pe motiv ca nu am calitate de mostenitor ....partaj judiciar -pierdut----avocata a motivat ca intre av.lor si judecator exista o prietenie ...nu prea cred-acum pe 9 este ultima cred infatisare -apoi -vom vedea- va multumesc