avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CONTRACT DE VANZARE CUMPARARE CU OBLIGATIA DE ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CONTRACT DE VANZARE CUMPARARE CU OBLIGATIA DE INTRETINERE SI UZUFRUCT VIAGER

Desi au semnat contractul, cumparatorii - nepotii nu au stat stau cu vanzatorul: unul are servici in Iasi, iar celalalt in Bucuresti, locatia vanzatorului in Suceava. Obligatia de servici de minim 8 ore si distanta de naveta de 500 km, respetiv 140 km, justifica ca vanzatorul a fost intretinut zilnic timp de 18 luni? S-au achitat de obligatii? Cum?
Vanzatorul: varsta 77 ani, suferind, singur, cu avere bunicica, pe linie dreapta un singur mostenitor - fiul.

Fiii, cand vor avea calitatea de om!?

Am atatea lucruri frumoase de facut: carti pentru Romania - peste 30 pana acum, brevete- peste 40 medaliate, si in plan, o casa pentru primul nepot. Sa le pastreze sanatosi!
Ultima modificare: Miercuri, 8 Septembrie 2010
Doncean, utilizator
Cel mai recent răspuns: Doncean , utilizator 17:03, 8 Septembrie 2010
Tot ceea ce presupune "obligatia de intretinere" trebuie enumerat foarte clar intr-un astfel de contract. Termenul de "obligatie de intretinere" este generic.
Numai daca cumparatorii nu s-au achitat de tot ce este enumerat in contract in legatura cu "obligatia de intretinere", atunci se poate cere rezilierea contractului.
Multumesc
In contract nu se specifica nici o clauza. Vanzatorul a decedat -16 august 2010. Ce pot face?
daca beneficiarul intretinerii a decedat, va fi extrem de greu sa reziliati contractul, ca mostenitor.
puteti incerca, dar sansele sunt mici ...
Dar cu martori, vecini, si fotografii.
Multumesc!
Citez din contract: cumparatorii se obliga sa ma intretina pe tot parcursul vietii asigurandu-mi cele necesare traiului, dandu-mi infrijirile necesare iar la moartea mea sa ma inmormanteze dupa obicei.

Nota: tata - vanzatorul, inainte de a muri a stat in pat 3 luni, fara mobilitate. A fost intretinut de zilieri, angajati de fosta nora - si ea cu servici in Iasi, mama fiilor cumparatori, fosta sotie *nora.
Aprecieri!

Alte discuții în legătură

Mostenire dupa bunic a minorilor vesafloarea vesafloarea buna ziua ,sunt o bunica cu 2 nepoti ...baiatul meu a renuntat la mostenire in favoarea copiilor care au 14 respetiv 12 ani . trebuie sa mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Act de proprietate pe anexa nedeclarata Doncean Doncean In urma parintilor decedati am ramas prin act de mostenire cu 3/8 din constructii si cu pamantul arabil-extravilan, iar nepotii defunctului - tata, prin ... (vezi toată discuția)
Mostenire RobyRms RobyRms Tatal meu a decedat de curand....ma intereseaza daca bunicul meu are vreun drept la apartamentul care era pe numele tatalui meu inainte sa moara (vezi toată discuția)