avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de proprietate pe anexa nedeclarata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de proprietate pe anexa nedeclarata

In urma parintilor decedati am ramas prin act de mostenire cu 3/8 din constructii si cu pamantul arabil-extravilan, iar nepotii defunctului - tata, prin contract de vanzare-cumparare cu obligatia de intretinere si uzufruct viager, au ramas cu 5/8 din constructii si cu terenul aferent acestora - intravilan (gradina).
In cartea funciara, in etapa de vanzare-cumparare, nu este prevazuta o anexa cu camera de locuit, bucatarie, doua holuri, beci, pivnita.
In cazul in care dau declaratia de acceptare a succesiunii, imi pot revendica anexa si pot sa-mi fac domiciliul stabil in acea anexa?
Gandesc sa tin la dorinta tatalui - vanzatorul= de a nu dezmembra mostenirea si de a-i ajuta pe nepoti in continuitate (unul in Bucuresti, un altul in Iasi).
Va multumesc si astept sugestiile D-voastra!
Ultima modificare: Duminică, 19 Septembrie 2010
Doncean, utilizator
Cel mai recent răspuns: Doncean , utilizator 17:58, 19 Septembrie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
Multumiri domnului Clement.

Vanzatorul - tata nu a fost dat in judecata de catre fiu si eu, la randul meu, nu voi judeca urmasii. Stiu ca aceasta anexa o voi dona direct stranepotilor tatalui meu. Dar, junghina - fosta sotie, educa antisocial pe nepotii tatalui meu. A luat cheile mostenirii mele, actele ce-mi revin in calitate de mostenitor etc .... - cred ca va dati seama. Va multumesc din inima si eu, la randul meu, voi ajuta pe ce suferinzi. Alese aprecieri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare cu intretinere si uzufruct viager Doncean Doncean sUBSEMNATUL, UNIC MOSTENITOR. Dupa moartea mamei imi revine 3/8. Diferenta de 5/8 revine tatalui.Certificatul de mostenitor prevede numai imobile , adica ... (vezi toată discuția)
Contract si vanzare Doncean Doncean Subiect: Dezbatere colaterala Tata vanzator catre nepoti / fii mei - fara sa stiu, a partii care-i revine (5/8 din constructii si gradina; tata nu a vandut si ... (vezi toată discuția)
Dezbatere colaterala Doncean Doncean Tata vanzator catre nepoti / fii mei - fara sa stiu, a partii care-i revine (5/8 din constructii si gradina; tata nu a vandut si terenul arabil). Subsemnatul ... (vezi toată discuția)