avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CONTRACT DE VANZARE CUMPARARE CU INTRETINERE SI ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CONTRACT DE VANZARE CUMPARARE CU INTRETINERE SI UZUFRUCT VIAGER

sUBSEMNATUL, UNIC MOSTENITOR. Dupa moartea mamei imi revine 3/8. Diferenta de 5/8 revine tatalui.Certificatul de mostenitor prevede numai imobile , adica constructiile, nu gradina, nu suprafetele agricole de pe camp (tarna).
Fara stiu, tata incheie un contract de vanzare cumparare cu intretinere si uzufruct viager cu nepotii, prin care vinde cele 5/8 din constructii si pamantul din gradina, fiind proprietar, iar subsemnatul, unic mostenitor, nu am dezbatut juridic iesirea din indiviziune. Cum sa-l dau pe tata in judecata? Rationament!
Nu am dat declaratie la notar cum ca renunt la ceea ce imi revine din partea tatalui.
Problema se incarca si cu faptul ca am construit in aceeasi curte o vila P+M, pe numele tatalui, cu incredere, cu banii de pe patru imprumuturi bancare si din salariu. Toate materialele le-am platit eu, de cele mai multe ori in numerar si le trimeteam pe adresa tatalui. De asemenea meseriasii au primit banii de la mine.
Dupa decesul tatalui, din cartea funciara am constatat ca nu este trecuta o anexa din curte destul de importanta ce contine beci, baie, camera, doua holuri, pivnita etc. si nu figureaza in actul de vanzare cumparare.
Aveti solutii in acest caz complex?
Cel mai recent răspuns: Doncean , utilizator 20:11, 7 Septembrie 2010
tatal dvs poate vinde cota sa oricui doreste. puteti sa il dati in judecata pt iesirea din indiviziune.sunteti sigur ca dupa succesiunea mamei dvs aveti din bunrile dansei cota de 3/8 si tatal 5/8?
tatal dvs a decedat?
sunteti unicul mostenitor al cui?
al mamei nu, mai exista si tatal dvs.
Ultima modificare: Marți, 7 Septembrie 2010
ContSters97658, utilizator
Asa scie in certificatul de mostenitor, dupa decesul mamei.
conform legii tatal avea dreptul la 1/4 din bunurile mamei dvs.restul era al dvs.
Da, Dumnezeu sa-l ierte! Am ramas cu probleme nerezolvate. Nepotii tatalui, fii mei, nu inteleg ca vreau sa-i ajut in continuare.

Alte discuții în legătură

Contract si vanzare Doncean Doncean Subiect: Dezbatere colaterala Tata vanzator catre nepoti / fii mei - fara sa stiu, a partii care-i revine (5/8 din constructii si gradina; tata nu a vandut si ... (vezi toată discuția)
Dezbatere colaterala Doncean Doncean Tata vanzator catre nepoti / fii mei - fara sa stiu, a partii care-i revine (5/8 din constructii si gradina; tata nu a vandut si terenul arabil). Subsemnatul ... (vezi toată discuția)
Problema tata fiica spirala spirala Buna ziua.Problema mea consta in felul urmator.Parintii au achizitionat un apartament cu 2 camere in 1993.Pe actul de vanzare cumparare ambii sunt trecuti.Erau ... (vezi toată discuția)