avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CONTRACT DE VANZARE CUMPARARE CU OBLIGATIA DE ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CONTRACT DE VANZARE CUMPARARE CU OBLIGATIA DE INTRETINERE SI UZUFRUCT VIAGER

Desi au semnat contractul, cumparatorii - nepotii nu au stat stau cu vanzatorul: unul are servici in Iasi, iar celalalt in Bucuresti, locatia vanzatorului in Suceava. Obligatia de servici de minim 8 ore si distanta de naveta de 500 km, respetiv 140 km, justifica ca vanzatorul a fost intretinut zilnic timp de 18 luni? S-au achitat de obligatii? Cum?
Vanzatorul: varsta 77 ani, suferind, singur, cu avere bunicica, pe linie dreapta un singur mostenitor - fiul.

Fiii, cand vor avea calitatea de om!?

Am atatea lucruri frumoase de facut: carti pentru Romania - peste 30 pana acum, brevete- peste 40 medaliate, si in plan, o casa pentru primul nepot. Sa le pastreze sanatosi!
Ultima modificare: Miercuri, 8 Septembrie 2010
Doncean, utilizator
Cel mai recent răspuns: Doncean , utilizator 17:03, 8 Septembrie 2010
Nora si-a cam facut datoria fata de raposat conform clauzei de intretinere chiar daca acesta a fost "intretinut" de catre alte persoane! Cumparatoarea, beneficiara contractului, a platit acele persoane sa aiba grija de batran din motivele pe care chiar dvs. le invocati si le recunoasteti totodata. Altfel, achiesez la ceea ce a postat luckystar!
Cumparatorul nu este nora, ci fii acesteia si ai mei. Ea a fost nora. Daca nu ar fi fost ea in acest meci final, altfel mergeau lucrurile. Adica normal.

Ii imput tulburarea de posesie, deoarce in calitate de mostenitor, nu am preluat actele casei si cheile, dupa decesul tatalui.

Cumparatorii sa-si pastreze actul lor de vanzare, pana la proba contrara. Eu il am pe cel de mostenitor, obtinut anterior, dupa decesul mamei.

Fosta nora si vanzatorul catre nepoti, fiind din aceeasi zodie - capricorn , in acest moment ar trebui sa se ia de cap unul cu altul.

Amandoi mi-au bagat sula in coasta: unul ca nu i/am mai dat bani pentru mofturi si ca am (re)construit totul din nou; cealalt, fiindca dupa despartie i-am cedat apartamentul prin notariat, de buna voie si dotat integral, astfel incat copii sa aiba unde sta, fiind deja majori - 25 si 23 ani - la producerea evenimentului nedorit.

Voi fi un domn pana la capat.

Voi ceda benevol si cele 3/8 de la mama.

Dupa ce s-au vazut cu actul in mana, au uitat de ingrijirea casei parintesti si dus-au fost .
Se intoarce mama in mormant dupa dezastrul lasat de acesti doi - fosta nora si vanzatorul - tata. Se adevereste scrierea biblica - te va trada cel de langa tine.
Sa nu aveti parte de asa ceva!
Ultima modificare: Miercuri, 8 Septembrie 2010
Doncean, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire dupa bunic a minorilor vesafloarea vesafloarea buna ziua ,sunt o bunica cu 2 nepoti ...baiatul meu a renuntat la mostenire in favoarea copiilor care au 14 respetiv 12 ani . trebuie sa mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Act de proprietate pe anexa nedeclarata Doncean Doncean In urma parintilor decedati am ramas prin act de mostenire cu 3/8 din constructii si cu pamantul arabil-extravilan, iar nepotii defunctului - tata, prin ... (vezi toată discuția)
Mostenire RobyRms RobyRms Tatal meu a decedat de curand....ma intereseaza daca bunicul meu are vreun drept la apartamentul care era pe numele tatalui meu inainte sa moara (vezi toată discuția)