In compania in care lucrez s-a anuntat procesul de restructurare. Astfel cativa angajati care fac parte dintr-un anumit grup, de exemplu eu fac parte din grupul Team Leader pe intreg departamentul, au primit instiintare ca vor face parte din procesul de restructurare al intregului departament. Astfel fiecare Team Leader va avea un interviu si rezultatul acestui interviu impreuna cu performanta sa in ultimul an, desi nu s-a facut inca evaluarea anuala, va obtine un procentaj. Angajatul cu procentajul cel mai mic din grupul ales va fi concediat. In momentul in care va fi anuntat ca este concediat, vor urma 20 de zile lucratoare de preaviz.
Doamna de la HR nu a dorit sa ne dea raspunsuri foarte exacte, de exempli de cate persoane concediate este nevoie sau daca aceste persoane vor beneficia de salarii compensatorii si care este minimul oferit...
Intrebarea mea este urmatoarea, ce informatii ar trebui sa stapanesc in momentul in care, in urma interviului, ei considera ca eu voi fi concediata? Exista precizari despre drepturile angajatului in aceste situatii? si daca da, care sunt acestea?