Nu am 12 luni lucrate inainte s aintru in pre-natal, asta e problema, am doar 10, mai imi trebuie 2 luni. Cei de la ITM m-au sfaturi sa-mi gasesc o firma care sa ma angajeze inca 2 luni si apoi sa ma dea in somaj ca sa-mi plateasca somajul concediul pre si post-natal. Am gasit o firma, dar acum intervine o alta problema: ma poate angaja firma respectiva daca sunt insarcinata in 6 luni si sunt in concediu "risc de avort" si apoi sa ma dea in somaj? Am inteles ca nu poate sa ma dea in somaj daca odata ma angajeaza pe perioada nedeterminata si sunt insarcinata.
Ce solutie ar mai fi ? Imi poate asigura Casa de Sanatate plata concediului pre si post-natal, daca sunt in concediu medical pana intru in pre-natal?
Buna !
Am revenit cu alte intrebari pt. a ma lamuri in final. Am tot intrebat in stanga si-n dreapta si tot nu stiu ce ar fi mai bine sa fac, poate ma ajutati dvs.
Dupa cum spuneam in alt mesaj, in prezent sunt angajata cu conytract pe perioada determinata, acesta urmand sa-mi expire maine, 16.10. 2012. Eu acum sunt in concediu medical, din 29.08.2012, cu diagnosticul "risc de avort'.
Urmeaza sa intru in concediu pre-natal doar din 4.11.2012. Imi va fi platit daca am intrerupere ?Casa de asigurari poate sa-mi acopere cele 19 zile ? Daca da, v-as ruga sa-mi spuneti ce acte trebuie sa depun.
Am fost la casa de sanatate din sibiu si ei mi-au spus ca in bucuresti trebuie sa-mi depun actele intrucat angajatorul are adresa in bucuresti si acolo mi-au fost depuse concediile medicale.
Va multumesc !
Buna ziua !
Va solicit ajutorul intr-o problema legata de acordarea stimulentului de insertie. Eu sunt angajata pe perioada determinata pana in 16.10.2012 urmand sa intru in concediu pre-natal abia in 4.11.2012. Cei de la ITM m-au sfatuit sa-mi fac angajarea inca 2 luni pt a putea intra in somaj si sa-mi plateasca somajul concediul pre-natal si post-natal. Daca voi face asa, va trebui sa intru in pre-natal in 18 decembrie, iar post-natalul sa se termine prin martie, apoi voi mai lua si cateva luni de somaj ( cred ca 6 luni am dreptul la 12 luni lucrate in ultimele 24 ).
Intrebare : sotul meu va putea beneficia de stimulent insertie fara sa-si suspende contractul de munca daca eu voi fi somera cu venituri? ( el are 12 luni lucrate fara intrerupere inainte de a se naste copilul) Daca da, de cand se va acorda acest stimulent avand in vedere ca copilul se va naste , probabil, in 2 ianuarie ?
Va multumesc anticipat pt. raspuns. O zi buna !