avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent insertie !
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent insertie !

Buna ziua !
Va solicit ajutorul intr-o problema legata de acordarea stimulentului de insertie. Eu sunt angajata pe perioada determinata pana in 16.10.2012 urmand sa intru in concediu pre-natal abia in 4.11.2012. Cei de la ITM m-au sfatuit sa-mi fac angajarea inca 2 luni pt a putea intra in somaj si sa-mi plateasca somajul concediul pre-natal si post-natal. Daca voi face asa, va trebui sa intru in pre-natal in 18 decembrie, iar post-natalul sa se termine prin martie, apoi voi mai lua si cateva luni de somaj ( cred ca 6 luni am dreptul la 12 luni lucrate in ultimele 24 ).
Intrebare : sotul meu va putea beneficia de stimulent insertie fara sa-si suspende contractul de munca daca eu voi fi somera cu venituri? ( el are 12 luni lucrate fara intrerupere inainte de a se naste copilul) Daca da, de cand se va acorda acest stimulent avand in vedere ca copilul se va naste , probabil, in 2 ianuarie ?
Va multumesc anticipat pt. raspuns. O zi buna !
Cel mai recent răspuns: mariolariu2 , utilizator 15:20, 15 Octombrie 2012
1. - Sotul dvs. poate beneficia de stimulentul de insertie daca spuneti ca re venituri din salarii in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului.
- Poate beneficia direct de stimulentul de insertie, fara sa mi intre mai intai in CCC.

2. Va beneficia de stimulentul de insertie dupa terminarea concediului de maternitate al dvs. dar nu mai devreme de a 43-a zi de la nasterea copilului.
Va multumesc mult pentru raspuns !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulentul de insertie pentru tata anamaria982 anamaria982 daca sotul meu lucreaza de 6 luni la stat cu contract pe perioada 3 ani are dreptul sa primeasca stimulent de insertie sau ccc pentru copil daca eu nu am loc ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere copil /concediu de maternitate simonadum simonadum Buna ziua,trebuie sa nasc in decembrie 2012,sunt angajata din luna mai 2012;sotul meu este angajat la firma din anul 2010;ne gandim sa intre el in concediu de ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal ContSters264388 ContSters264388 Buna ziua Am lucrat pana in ianuarie 2012. Apoi am stat acasa 3 luni, fara nici un venit. Din mai 2012 m-am angajat iar la o alta societate. Acum sunt ... (vezi toată discuția)