daca sotul meu lucreaza de 6 luni la stat cu contract pe perioada 3 ani are dreptul sa primeasca stimulent de insertie sau ccc pentru copil daca eu nu am loc de munca
1. Sotul dvs. poate beneficia de CCC sau stimulent de insertie daca indeplineste conditiile legale.
2. - Conditiile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC sau stimulentul de insertie sunt aceleasi.
- Adica in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aiba venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (somaj indemnizat, concedii medicale ec.).
3. Nu ati precizat care ar fi data prezumata a nasterii copilului.
1. Daca nasterea copilului are loc in decembrie atunci cele 12 luni eligibile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC sau stimulentul de insertie sunt ianuarie - decembrie 2013.
2. Daca mama copilului nu poate beneficia de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) atunci tatal copilului poate beneficia de stimulentul de insertie incepand cu data nasterii copilului.
3. Daca mama copilului poate beneficia de concediu de maternitate atunci tatal copilului poate beneficia de stimulentul de insertie dupa terminarea concediului de maternitate dar nu mai devreme de a 43-a zi de la nasterea copilului.
4. - Actele se depun in termen de maximum 60 de zile lucratoare de la data cu care solicitati stimulentul de insertie.
- Va recomand sa nu asteptati atata timp ci sa le depuneti cat mai aproape de data cu care solicitati stimulentul de insertie pentru a putea intra mai repede in posesia lui.