avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1062 soluții astăzi
Forum Activitate pv42mipo

Activitate pv42mipo

Răspuns la discuția mostenire casa
As dori un raspuns un pic mai detaliat de la avocatul roxanel,in cat timp sora mea ar putea deveni unic proprietar?Nu e normal sa plateasca facturile din moment ce e singura ce consuma?Daca eu nu mai sunt de acord sa locuiasca in casa ce pot face?Nu stiam ca trebuie facuta si declaratie de acceptare a succesiuni,se poate face la orice notar,de ce acte am nevoie?Multumesc anticipat
Multumesc pt raspuns,mentionez ca succesiunea s-a facut,proprietari suntem toate 4 in proportie de 1/4 fiecare.
Multumesc pt raspuns,as vrea sa stiu iesirea din indiviziune cum se obtine?
Discuție mostenire casa
Buna ziua!Suntem 4 surori,ce avem in proprietate,in parti egale,casa parinteasca.Dupa moartea parintilor,de care toate am avut grija,una dintre surorile mele,avand o situatie materiala mai dificila,a insistat sa foloseasca,ea si familia pentru 1an,casa ca si locuinta personala,urmand sa plateasca ea impozitul integral si bineinteles consumurile,pt 1an am fost toate de acord,fara a avea pretenti de chirie,mai ales fiindca noi locuim in strainatate,chiar daca suntem si cetateni romani. .Problema este ca de atunci au trecut mai bine de 6ani,si se comporta ca si cand ar fi vorba numai de proprietatea ei,se opune vanzarii sau darea in chirie a casei,dar nu a facut in toti acesti ani nimic pt mentinerea in buna stare a proprietatii.Niste cunostinte ne-au informat ca ar incerca sa devina de drept singura proprietara a casei,dat fiind faptul ca ar exista o lege prin care i s-ar recunoaste acest drept,daca e singura ce foloseste imobilul timp de 10 ani.As dori sa stiu ,daca intradevar exista asa o lege,si in orice caz ,ma intereseaza mai ales in situatile de genul acesta ce anume prevede la lege ca drepturi si obligatii?Multumesc anticipat pt raspunsuri!