lucian huzum a scris:
[
Spre stiinta dumneavoastra: Romania are incheiate acorduri anexa la Conventia de la Haga privind suprimarea supralegalizarii actelor, cu anumite tari prin care se face recunoastere reciproca a actelor / documentelor, deci nu mai este nevoie de apostila.
Verificati acest aspect inainte de a apostila un document, economisiti niste bani.
Daca sunteti in tara mergeti repede la un notar si intocmiti o procura pentru fratele dumneavoastra si declaratia de onorabilitate si ati rezolvat o parte din problema.
Este prima oara cand aud chestia asta. Am avut de-a face cu destui notari de cand sunt plecata, si INTOTDEAUNA mi s-a cerut apostila, care pentru mine e un proces laborios, cu timp de asteptare mare. Am verificat si, intradevar (sau desigur???), SUA e pe lista. Indolenta? Sau comoditate?
Din pacate, nu sunt in tara, asa ca ramane varianta procurii. O ultima intrebare: intotdeauna mi s-a zis ca o procura facuta in SUA trebuie facuta in limba engleza, chiar daca limba mea materna e romana si eu sunt cetatean roman, si aceasta trebuie apoi tradusa in RO de un traducator autorizat. Mi se pare o alta pierdere inutila de bani si resurse. Notarul de aici nu are nici o problema sa autentifice o procura in limba romana, dar se pare ca notarii din Romania au.
Mersi mult pentru ajutorul imens si pentru timpul dedicat!
Stefania