MayeMaya a scris:
Da, astea-s raspunsurile corecte...
Hotararea judecatoreasca penala, sentinta sau decizie:
a. se redacteaza de grefier
b. se redacteaza de toti judecatorii din complet
c. se redacteaza de unul dintre judecatorii din complet
c
1.
Daca grefierul este impiedicat a semna sentinta sau decizia:
a. hotararea se semneaza de grefierul sef
b.hotararea se semneaza de alt grefier, desemnat pentru completul respectiv
c. hotararea se semneaza de presedintele completului
2.
Ultimul cuvant al inculpatului:
a. inculpatului i se da cuvantul personal sau prin aparator;
b. inculpatului i se da cuvantul personal;
c. nu se impune acest lucru, in ipoteza in care, in cadrul dezbaterilor, inculpatul a luat cuvantul ultimul pentru a raspunde sustinerilor partii civile
Sunt parti in procesul penal: a.inculpatul,persoana vatamata, partea civila, partea responsabila civilmente; b. invinuitul, partea civila, partea resp. civilmente, inculpatul; c. inculpatul si partea vatamata
cu motivare va rog...
Fapta unei persoane care, lucrând pe un tractor de brazdă în cadrul unei societăţi agricole - dar nu ca angajat, ci într-o perioadă de testare, în vederea unei eventuale angajări - a luat acel tractor, fără aprobarea conducerii societăţii, deplasăndu-se cu el la locuinţa sa din altă comună şi avariindu-l prin folosirea necorespunzătoare:
- constituie infracţiunea de furt
-abuz în serviciu contra intereselor persoanelor
-abuz de încredere
Nu se va retine savarsirea unei singure infractiuni, ci a unui concurs daca:
a. aceeasi persoana la diferite intervale de timp savarseste mai multe infractiuni dintre care unele furturi si altele talharii;
b. faptuitorul loveste victima pt a se razbuna apoi dupa ce aceasta a cazut la pamant in stare de inconstienta ia hotararea de a-i sustrage un bun;
c. faptuitorul in cadrul unei discutii cu partea vatamata o imbranceste, dupa ce aceasta pleaca sesizand ca i-a cazut un bun si-l insuseste.
Avecon a scris:
isis23 a scris:
Am si eu speta la INM la care trebuie sa stabilesc incadrarea juridica a faptuitoarei AB, numai pe datele care rezulta din speta
Speta
\"În noaptea de 31.07 /1.08.2007 A.A. şi A.B., soţi, au participat la o petrecere organizată de către P.V., în locuinţa acesteia (P.V. fiind sora lui A.B.). În cursul evenimentului, A.A. a consumat o mare cantitate de băuturi alcoolice, astfel că, la terminarea petrecerii, în jurul orei 8, se afla în stare avansată de ebrietate. În aceste condiţii, după plecarea celorlalţi invitaţi, A.A. a sustras o bijuterie din aur aparţinând părţii vătămate.
A.B. a fost de faţă când A.A. a luat bijuteria şi a observat momentul în care el a introdus bunul în buzunar. Ulterior, l-a primit de la soţul său şi l-a transportat în geanta sa. În cursul aceleiaşi zile, A.A. şi A.B. au mers împreună la o casă de amanet, au amanetat bijuteria iar banii astfel obţinuţi i-au cheltuit împreună. \"
Va rog incadrare juridica completa si argumentata. Eu am stabilit o incadrare, dar vreau sa aflu si parerea voastra !:)
Multumesc !
furt calificat pentru AA, tainuire pentru AB
fiind afin , nu este furt la plangere prealabila
calificat, furt un timpul noptii
Cred ca s-ar putea retine complicitate pt AB, nu tainuire. Nu sunt insa f sigura.
isis23 a scris:
Am si eu speta la INM la care trebuie sa stabilesc incadrarea juridica a faptuitoarei AB, numai pe datele care rezulta din speta
Speta
"În noaptea de 31.07 /1.08.2007 A.A. şi A.B., soţi, au participat la o petrecere organizată de către P.V., în locuinţa acesteia (P.V. fiind sora lui A.B.). În cursul evenimentului, A.A. a consumat o mare cantitate de băuturi alcoolice, astfel că, la terminarea petrecerii, în jurul orei 8, se afla în stare avansată de ebrietate. În aceste condiţii, după plecarea celorlalţi invitaţi, A.A. a sustras o bijuterie din aur aparţinând părţii vătămate.
A.B. a fost de faţă când A.A. a luat bijuteria şi a observat momentul în care el a introdus bunul în buzunar. Ulterior, l-a primit de la soţul său şi l-a transportat în geanta sa. În cursul aceleiaşi zile, A.A. şi A.B. au mers împreună la o casă de amanet, au amanetat bijuteria iar banii astfel obţinuţi i-au cheltuit împreună. "
Va rog incadrare juridica completa si argumentata. Eu am stabilit o incadrare, dar vreau sa aflu si parerea voastra !:)
Multumesc !
furt calificat pentru AA, tainuire pentru AB
fiind afin , nu este furt la plangere prealabila
calificat, furt un timpul noptii
tacere_nesfarsita a scris:
in materie gestiune de afaceri, gerantul:
a)trebuie sa il instiinteze pe gerat despre gestiunea inceputa de indata ce acest lucru e posibil
b) e obligat sa continue gestiunea inceputa pana cand o poate abandona fara riscul vreunei pierderi
c) nu e obligat sa continue gestiunea pana cand geratul personal sau prin reprezentant sunt in masura sa o preia
d)este obligat sa continue gestiunea pana cand mostenitorii geratului sunt in masura sa o preia
abd