avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Activitate bartajudit

Activitate bartajudit

Discuție accident auto
am avut un accident auto.
in timp ce circulam cu autoturismul nostru pe un drum cu restrictia depasirea interzisa, cu marcaj longitudinal continu, intr-o curba ne a depasit o autoutilitara marca MAN care in urmatoarea curba a intrat in noi ne-a lovit si ne a proiectat in cimp, am zburat 20 metri rasturanadu-ne de două ori.
Conducatorul camionului se disculpa, neagă faprtul că ne-a lovit.A cerut expertiza tehnica auto.ªtiţi cum merge la noi cu banii, experţii au fost părtinitori şi au stabilit ca nu a avut loc impact.
Noi am fost 3 membri de familie el de unul singur şi acum noi suntem puşi pe drumuri să ne căutăm adevărul.Conducatorul camionului se plimba pe carosabil, nu a venit sa ajute, nu a sunat la 112, a ridicat tablita de inmatriculare a autoturismului nostru cazut pe carosabil şi inaintea sosirii plotiei a aruncat in cimp.
Primul sosit la fata locului ne-a ajutat, a sunat la 112, a depus declaraţie in care mentioneaza ca si el a vazut tablita pe asfalt dar nu stie ce numar avea.
din 3 persoane sotul a scapat fara nimic, eu am avut comotie celebrală, spăncenul de la ochiul stâng tăiat, fiul meu intorsa coloana dorsala, peste trei luni s-a descoperit ca are hematom cranian frontal.
Baiatul la vremea respectiva nu era angajat, a avut 2 zile de internare, are in total 19 zile de la medicul legist, eu am primit 12 zile, dar am avut 60 zile de concediu medical.Am contestat expertiza cerută de la inculpat şi am cerut o nouă expertiză, acum aştept rezultatul.
In funcţie de rezultatul expertizei nu ştiu ce drepturi mai am, cum să recuperez paguba de la el , dacă şi acum va mitui pe expertul ales de organele de cercetare şi i se dă NUP, sau dacă dă Dumnezeu şi iese adevărul la iveală cu expertiza nouă nu ştiu cum procedez. am inţeles de la cineva că dacă nu avem 60 de zile date de la medicul legist degeaba mai suntem bolnavi se dă NUP şi scapă.
Vă rog dacă puteţi să mă lămuriţi, cum este cu asiguratorul nici asta nu ştiu, dacă vinovatul scapă şi nu intrăm în proces trebuie să mă adresez la RCA a lui ?