avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident auto

am avut un accident auto.
in timp ce circulam cu autoturismul nostru pe un drum cu restrictia depasirea interzisa, cu marcaj longitudinal continu, intr-o curba ne a depasit o autoutilitara marca MAN care in urmatoarea curba a intrat in noi ne-a lovit si ne a proiectat in cimp, am zburat 20 metri rasturanadu-ne de două ori.
Conducatorul camionului se disculpa, neagă faprtul că ne-a lovit.A cerut expertiza tehnica auto.ªtiţi cum merge la noi cu banii, experţii au fost părtinitori şi au stabilit ca nu a avut loc impact.
Noi am fost 3 membri de familie el de unul singur şi acum noi suntem puşi pe drumuri să ne căutăm adevărul.Conducatorul camionului se plimba pe carosabil, nu a venit sa ajute, nu a sunat la 112, a ridicat tablita de inmatriculare a autoturismului nostru cazut pe carosabil şi inaintea sosirii plotiei a aruncat in cimp.
Primul sosit la fata locului ne-a ajutat, a sunat la 112, a depus declaraţie in care mentioneaza ca si el a vazut tablita pe asfalt dar nu stie ce numar avea.
din 3 persoane sotul a scapat fara nimic, eu am avut comotie celebrală, spăncenul de la ochiul stâng tăiat, fiul meu intorsa coloana dorsala, peste trei luni s-a descoperit ca are hematom cranian frontal.
Baiatul la vremea respectiva nu era angajat, a avut 2 zile de internare, are in total 19 zile de la medicul legist, eu am primit 12 zile, dar am avut 60 zile de concediu medical.Am contestat expertiza cerută de la inculpat şi am cerut o nouă expertiză, acum aştept rezultatul.
In funcţie de rezultatul expertizei nu ştiu ce drepturi mai am, cum să recuperez paguba de la el , dacă şi acum va mitui pe expertul ales de organele de cercetare şi i se dă NUP, sau dacă dă Dumnezeu şi iese adevărul la iveală cu expertiza nouă nu ştiu cum procedez. am inţeles de la cineva că dacă nu avem 60 de zile date de la medicul legist degeaba mai suntem bolnavi se dă NUP şi scapă.
Vă rog dacă puteţi să mă lămuriţi, cum este cu asiguratorul nici asta nu ştiu, dacă vinovatul scapă şi nu intrăm în proces trebuie să mă adresez la RCA a lui ?
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:41, 19 Octombrie 2012
Eu nu inteleg ceva aici . Din moment ce camionul MAN v-a depasit se presupune ca a trecut in fata dvs.
Cum se face ca in urmatoarea curba v-a lovit , in asa fel incat v-a proiectat 30 m. ?? A dat cu spatele ?
Societatea de asigurari unde este asigurata RCA autoutilitara va raspunde doar daca soferul acesteia va fi gasit vinovat de producerea accidentului.
Din expunere, nu este clar daca este vorba de expertiza tehnica auto ceruta de firma de asigurari sau de expertiza tehnica judiciara ceruta de procuror. In cazul repetarii expertizei tehnice auto, dvs. puteti sa fiti de acord sau nu cu expertul nominalizat de politie/ firma de asigurari.
Daca ati fost loviti de catre autoutilitara, pe masina dvs. urmele impactului sunt evidente si diferite de cele suferite ca urmare a rasturnarii. PV de cercetare la fata locului, a echipajului de politie, trebuie sa contina elemente care sa confirme/ infirme contactul intre cele doua autovehicule.
In primul caz, daca aveti elemente care sa conteste concluziile expertului auto (exemplu: poze facute la locul accidentului, martori, etc.), puteti deschide actiune in instanta, caz in care puteti cere instantei de judecata sa aprobe efectuarea unei expertize tehnice judiciare. Daca se aproba expertiza de catre instanta, puteti alege dvs., dar si cu acceptul reclamatului, un expert tehnic judiciar din lista MJ.
In instanta, de regula, se va tine cont de concluziile din raportul expertului tehnic judiciar.
Nici eu nu am inteles cum s-a produs accidentul. Cum ati fost loviti daca autovehiculul care v-a lovit v-a depasit in prealabil? Fiti mai clara.
Am inteles ca atat expertiza ce s-a efectuat cat contraexpertiza ce se efectueaza sunt dispuse de organul judiciar, deci sunt expertize judiciare. Ar fi fost bine ca la efectuarea celor doua expertize sa va angajati un expert consilier, recomandabil din alt judet avand in vedere ca intre expertii din cadrul aceluias judet pot exista afinitati.
Expertul consilier este angajat de parte, fara sa ceara aprobarea celeilalte parti. Angajarea unui expert consilier este un drept al partilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident cu victima - respingere solicitare contraexpertiza, mijloace legale de obtinere alexadana alexadana Buna seara.Ma numesc Dana si va rog sa imi raspundeti la citeva intrebari,dupa ce o sa va descriu ce s-a intimplat.In seara zilei de 31.08.2012 in jurul orei ... (vezi toată discuția)
Accident auto romalex romalex Cine,ce institutie, poate efectua o expertiza a unui accident de circulatie,fara victime? (vezi toată discuția)