avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Accident cu victima - respingere solicitare ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Accident cu victima - respingere solicitare contraexpertiza, mijloace legale de obtinere

Buna seara.Ma numesc Dana si va rog sa imi raspundeti la citeva intrebari,dupa ce o sa va descriu ce s-a intimplat.In seara zilei de 31.08.2012 in jurul orei 21 sora mea a avut un accident rutier,i-a fiind in calitate de pieton.In urma accidentului a suferit multiple leziuni fiind internata la spital in coma de gradul 2-3 cu pierderea cunostintei.Cel care a produs accidentul a fugit de la fata locului si nu are permis de conducere,acesta fiind deocamdata suspendat pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice.La locul accidntului nu au existat urme de frinare deloc iar masina a fost avariata pe partea dreapta,fiind putin capota indoita deasupra farului si aripa dreapta tot linga far indoita ,parbrizul spart chiar linga cheder ,oglinda rupta tot pe partea dreapta.S-a facut expertiza tehnica auto dupa o perioada de aproximativ 4 luni.Din acea expertiza rezulta vinovatia victimei de apoximativ 80% pentu ca nu s-a asigurat la trecerea drumului si ca la 47 m este trecere de pietoni.Dar d-ul expert nu a observat din fotografiile facute de politie la fata locului ca acei 47M erau de la pata de singe provenita de la cap care a ramas pe marcajul de pe marginea carosabilulu.Va mai pot spune ca accidentul s-a petrecut pe DN17 in localitatea Iacobeni(jud.Suceava)iar in acel moment carosabilul era uscat ,iluminatul public functiona iar vizibilitatea pe acea portiune de drum este destul de mare.Expertul mai spune ca viteza cu care s-a circulat este de 50-60km/h.Cum va explicati ca victima este vinovata si numai dinsa putea evita producerea accidentului,daca conducatorul auto nu a depasit linia de delimitare a sensului de mers,masina este avariata doar pe partea dreapta nu este nici cea mai mica urma de frinare si a plecat in viteza de la locul faptei!!!! Am cerut un supliment la expertiza in care sa se stabileasca locul in care era victima si sa se stabileasca culpa.Raspunsul a fost ca victima se afla pe carosabil iar culpa poate fi stabilita doar de instant.Dupa acest raspuns am cerut o contraexpertiza cu un expert din afara judetului,nu a fost acceptata cererea mea dar s-a propus trimiterea dosarului la un laborator de expertiza din Iasi.Va rog sa-mi spuneti daca sa accept aceasta propunere a procurorului.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 13:16, 19 Martie 2013
In aceasta faza puteti propune probe, procurorul fiind cel ce ia deciziile, nu dvs.Puteti formula obiectiuni la raport , cam atat in faza cercetarilor.Nu ati precizat cate zile ingrijiri medicale s-au acordat prin certificatul INML......
Ultima modificare: Marți, 5 Martie 2013
avvalentina, utilizator
Puteti accepta trimiterea dosarului de catre parchet la laboratorul de expertiza.
Presupun ca este vorba de un laborator (!?) de incercari/ de expertiza auto, care sa analizeze documentele aflate la dosar si concluziile expertului (banuiesc ca este vorba de un expert tehnic judiciar in specialitatea auto, asa cum ar fi normal).
Puteti solicita procurorului sa aprobe un expert parte (nominalizat de dvs. din lista expertilor tehnici judiciari in specialitatea auto, existenta pe site-ul MJ), expert pe care il platiti dvs. separat, in baza unui contract care se anexeaza la dosar.
Expertul parte participa la expertiza facuta de laboratorul respectiv si vizeaza concluziile raportului, daca este de acord cu acestea. Daca nu este de acord cu concluziile, va intocmi un raport separat in care va motiva de ce nu a avizat raportul.
Buna seara.Numarul de zile de ingrijiri medicale trecute pe certificatul medico legal au fost de 50-55 zile dar care i-au pus viata in pericol.Cu victima m-am prezentat la medicul legist care are cabinetul la o distanta de 50km de unde locuieste victima pe data de 16.10.2012 pt.ca nu era transpotabila.Efectiv dupa cele 10 zile de coma ,aprximativ totul a fost luat de la inceput(a invatat sa manince si sa mearga plus alte lucruri).
Buna seara.Expertiza tehnica auto v-a fi realizata de Laboratorul Iterjudetean de Expertize Criminalistice Iasi iar pt ca aceasta expertiza sa pota fi efectuata trebuie sa achit suma de 1080lei
O achitati si veti cere c/val cheltuielilor efectuate , ca si cheltuieli judiciare.

Alte discuții în legătură

Expertiza tehnica elena.popa elena.popa ce mai putem face pentru a se face lumina intr-un dosar penal?In urma cu 11 luni baiatul in varsta de 20 de ani a murit intr-un accident de circulatie ,nu din ... (vezi toată discuția)
Accident rutier mortal dodo2009 dodo2009 Buna ziua Va expun cazul unui prieten si va rugam sa ne ajutati cu raspunsuri. Ruda prietenului meu a fost accidentata mortal cand traversa strada. Politia ... (vezi toată discuția)
Administrare expertiza tehnica auto Irina S. Irina S. Daca bunul mobil se afla in alt oras decat cel in care are loc cercetarea penala (parchetul dupa domiciliul suspectului) , se poate solicita ca expertiza ... (vezi toată discuția)