avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident rutier cu victima
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident rutier cu victima

buna seara,
acum 2 luni am lovit un pieton care traversa neregulamentar din partea dreapta spre stanga a directiei mele de mers!pietonul avea o concentratie de 0,54alcool in aerul espirat,distanta mea de franare find de 29 metri ,precizez ca eram cu o masina care nu are sistem abs!victima s-a ales cu ambele picioare rupte dar fara alte complicatii!ea a depus plangere impotriva mea si m-a intereseaza ce as putea patii dc nu reusesc sa ma inteleg cu ea?accidentul s-a produs pe un sector de drum in care viteza maxima admisa e de 50 km/ora
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 22:57, 10 Iulie 2012
Care a fost viteza dvs de deplasare ?
Dvs. aveati alcoolemie ?
Este evidenta culpa comuna a conducatorului auto si a victimei.
In functie de concluziile medicului legist , cu privire la numarul de zile de ingrijiri medicale de care ar beneficia victima in urma accidentului se poate stabili incadrarea juridica a faptei.
A nu se confunda zilele de spitalizare sau de concediu medical , cu concluziile medicului legist cu privire la numarul de zile necesare refacerii sanatatii victimei.
Pana la stabilirea acestui numar de zile , de catre acesta , nu putem discuta necunoscand concluziile medicului legist.
De asemeni , probabil ca se va dispune efectuarea de catre expertul tehnic a unei expertize care va stabili dinamica producerii accidentului , iar concluziile expertului , vor fi determinante in stabilirea culpelor.
Recomandabil , in masura posibilitatilor financiare , ar fi angajarea unui avocat care sa va sustina cauza si sa minimalizeze consecintele juridice ale faptei si aunui expert parte care sa va sustina cauza din punct de vedere tehnic.
Ultima modificare: Luni, 9 Iulie 2012
Radu Gabrian, Mediator
aveam in jur de 60-65 km la ora nu consumasem alcool!zilele de ingrijiri medicale sunt sigur peste 60 in momentul de fata dupa 2 luni find inca in ghips unul
precizez ca locul impactului a fost la 12 metrii d la inceperea urmei de frana
Zilele de ingrijiri medicale , vor fi stabilite de medicul legist in concluziile certificatului medico-legal.
In acest domeniu , nu se lucreaza pe presupuneri si nici nu are rost discutia pe supozitii , ea neajutandu-va cu mai nimic.
Asteptati rezultatul constatarilor medicului legist si solicitati efectuarea expertizei , angajati expert parte si avocat , astfel cum v-am sfatuit.
Dupa ce aflati sigur situatia si va luati masurile de siguranta aratate mai sus , reveniti cu amanunte , in masura in care informatiile dvs vor fi certe..
Ultima modificare: Luni, 9 Iulie 2012
Radu Gabrian, Mediator
sunt militar angajat pe baza de contract pot risca sa-mi pierd serviciul daca o sa fiu gasit vinovat?dc ofer victimei suma de bani pe care o doreste in fata unui notar pot recupera suma de la cei de la societatea de asigurari sau asta se intampla doar in cazul in care se dovedeste ca as fi vinovat!intentionez sa-i dau suma ceruta acum decat sa risc sa pierd serviciul

Alte discuții în legătură

Accident auto raduraducu2008 raduraducu2008 prietenul meu a fost accidentat de o masina. in urma procesului verbal de constatare cauzelor produceri accidentului a reiesit ca a fost vina lui, netraversand ... (vezi toată discuția)
Accident cu vatamare corporala danezu danezu BUna ziua in urma cu 3 luni tatal meu a fost implicat intr-un accident in apropierea unei treceri de pietoni. La aproximativ 15m de trecere un individ aflat ... (vezi toată discuția)
Declaratia schimbata se ia in considerare? ContSters59602 ContSters59602 Daca in urma unui accident am declarat ce mi-a dictat politistul,fiind sub influenta accidentului,iar ulterior am dat o alta declaratie spunand exact invers ... (vezi toată discuția)