avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... declaratia schimbata se ia in considerare?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

declaratia schimbata se ia in considerare?

Daca in urma unui accident am declarat ce mi-a dictat politistul,fiind sub influenta accidentului,iar ulterior am dat o alta declaratie spunand exact invers decat in prima,care din aceste 2 declaratii se ia in considerare de catre expertul auto sau daca se ajunge mai depart de catre judecator?

va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 11:22, 1 Noiembrie 2008
Dvs puteti sustine faptul ca ati fost sub imperiul unei puternice emotii provocate de accident .Va fi apreciata in concret declaratia dvs care reflecta realitatea .
Din cele relatate de dvs , nu reiese daca sunteti in etapa urmaririi penale , sau cea a judecatii .
Daca este vorba despre etapa urmaririi penale , declaratia dvs este apreciata in concret de catre agentii de politie si de catre Procuror , si in faza judecatii , de catre instanta de judecata .
Este foarte importanta declaratia invinuitului /inculpatului ...sau a partii vatamate , dar este apreciata in concret numai daca este coroborata si cu celelalte mijloace de proba !
Succes:)
In activitatea mea de expert tehnic auto folosesc declaratiile din dosar numai in cazul in care am nevoie de elemente care nu pot fi gasite in alte probe din dosar. In rest nu. Cu cat trece mai mult timp de la producerea accidentului cu atat declaratia poate sa difere mai mult de starea de fapt din momentul accidentului. din mai multe motive. In primul rand intervine uitarea. Poate sa intervina si studiul cazului, consultari cu alte persoane, etc. care sa schimbe declaratia.
In activitatea mea am avut de efectuat o expertiza prin care sa stabilesc locul in care a fost lovit un pieton de catre un autoturism. La reconstituire s-a cerut celor 4 martori si conducatorului auto sa indice unde a fost aruncata victima dupa accident. Pozitiile indicate de cele 5 persoane s-au intins pe o lungime de 25 m.Este clar ca in asemenea cazuri concluziile expertizei pot diferi, fara voia expertului, de la situatia reala.
Va doresc succes
ing. Ioan Ciobanu
Va multumesc mult pentru raspuns!dosarul se afla inca la politie ,ultima data cand am fost acolo a fost pentru a stabili cu expertul auto ce s-a intamplat exact!victima in urma accidentului ma acuza pe mine!ammai expus o data problema:eu eram pe un drum unde era semnul stop,din dreapta venind un baiat care era pe drumul cu prioritate.avea viteza foarte mare,nu a pus frana m-a lovit in aripa dreapta fata,iar in urma impactului s-a deplasat 20 de metri numai pe trotuar unde a acrosat o femeie.aceasta femeie are 14 zile ingrijiri medicale pentru o entorsa de gradul 2.aceasta a declarat k ma considera pe mine vinovata deoarece am generat accidentu neoprind la indicatorul stop,celalalt conducator(care nu detinea permis,fiind si minor)a declarat la fel ca aceasta.la intalnirea cu domnul expert acesta a schitat niste pareri:cum ca toate probele urmele de sange sunt pe trotuarul unde s-a oprit celalalt conducator auto.declaratia mea finala specifica,ca am oprit la indicatorul stop,neavand vizibilitate am inaintat si am fost lovita.
intrebarea mea este:ce se intampla acum?astept decizia expertului,dar in acelasi timp mi-e teama ca victima mai poate aduce la dosar zile in plus de ingriiri.....aceasta schipatand la momentul actual.


va multumesc mult
In functie de toate mijloacele de proba va fi stabilita vinovatia dvs .
Intre 10-60 de zile este vorba despre infractiunea de vatamare corporala din culpa , care este sanctionata la plangerea prealabila .
Daca este vorba despre peste 60 de zile de ingrijiri medicale , actiunea penala este pusa in miscare din oficiu .
Din punctul meu de vedere , este vorba despre pana in 60 de zile de ingrijiri medicale , unde plangerea prealabila este actul prin care se pune in miscare actiunea penala.
Exista insa posibilitatea de a va "impaca" cu partea vatamata, impacarea fiind o cauza care inlatura raspunderea penala .
Impacarea este totala , definitiva , neconditionata , sfatul meu este sa dati declaratia de impacare in fatza notarului public , pt a nu exista situatii confuze cu privire la repararea daunelor materiale sau morale.

da si eu vroiam asa ceva,dar victima nu doreste nici macar sa vorbeasca despre impacare. :(

Alte discuții în legătură

Accident rutier catayo6108 catayo6108 Am si eu o problema, in urma cu trei zile am dat peste cineva cu masina, veneam dinspre magazin, iar in momentul efectuarii virajului spre stanga , mia iesit ... (vezi toată discuția)
Certificat medico-legal ContSters101377 ContSters101377 in cazul in care 2 parti decid sa se impace, in urma unui accident cu vatamare corporala, in fata unui notar, iar victima decide totusi dupa impacare ... (vezi toată discuția)
Notar, mediator sau politie in caz de accident de circulatie? ngs ngs buna ziua...am stat..am citit..am sunt..si am auzit \\"n+1\'\' pareri. exista speta: accident rutier pe trecere de pietoni, victima ranita usor, nicio zi de ... (vezi toată discuția)