in cazul in care 2 parti decid sa se impace, in urma unui accident cu vatamare corporala, in fata unui notar, iar victima decide totusi dupa impacare scoaterea certificatului medico-legal care depaseste 60 de zile, ce se intampla?
sau daca se realizeaza impacarea, victima nu scoate certificatul medico legal, partile se impaca, dar acesta depaseste 60 de zile, mai intra automat in caz penal?
In primul rand, partile implicate intr-un accident soldat cu vatamare corporala nu se pot impaca in fata unui notar ci in fata organului de ancheta, politist sau procuror, sau chiar in fata instantei, depinde in ca faza se afla dosarul, prin retragerea plangerii prealabile. Daca partea vatamata declara ca se impaca cu faptuitorul, invinuitul sau inculpatul, nu mai are ce face cu certificatul medico legal dupa impacare. In situatia in care scoate mai intai certificatul medico legal unde sunt peste 60 de zile de ingrijiri medicale pentru vindecare, nu mai este posibila impacarea partilor, pe latura penala dosarul isi urmeaza cursul.
nu s-a facut inca plangerea, partea vatamata a fost operata si a iesit din spital, acestea durand 2 sapt. intre timp au vb la tel , iar victima i-a cerut 20 de mil impacare.
accidentul a fost in felul urmator: sotul meu a lovit un pieton care nu se afla pe trecere. sotul a vrut sa vireze stanga, deci tocmai pornea de pe loc, iar pietonul trecuse deja 2 benzi, mai avea una de trecut, a treia, pe care era sotul meu, si a avut loc ciocnirea.
deci plangere inca nu este, din cate stim noi
In acesta situatie, este posibil ca dosarul sa ajunga in instanta. Ramane de vazut cate zile de ingrijiri medicale ii va acorda medicul legist partii vatamate, acest nr. de zile nefiind acelasi cu cel de spitalizare. Daca partea vatamata a traversat prin loc nemarcat, se va dovedi prin probe ca este vinovat de producerea accidentului, care nu putea fi evitat. ( se va face expertiza tehnica auto).