avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... certificat medico-legal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

certificat medico-legal

in cazul in care 2 parti decid sa se impace, in urma unui accident cu vatamare corporala, in fata unui notar, iar victima decide totusi dupa impacare scoaterea certificatului medico-legal care depaseste 60 de zile, ce se intampla?
sau daca se realizeaza impacarea, victima nu scoate certificatul medico legal, partile se impaca, dar acesta depaseste 60 de zile, mai intra automat in caz penal?
Ultima modificare: Miercuri, 9 Septembrie 2009
ContSters101377, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters101377 , utilizator 13:49, 10 Septembrie 2009
In primul rand, partile implicate intr-un accident soldat cu vatamare corporala nu se pot impaca in fata unui notar ci in fata organului de ancheta, politist sau procuror, sau chiar in fata instantei, depinde in ca faza se afla dosarul, prin retragerea plangerii prealabile. Daca partea vatamata declara ca se impaca cu faptuitorul, invinuitul sau inculpatul, nu mai are ce face cu certificatul medico legal dupa impacare. In situatia in care scoate mai intai certificatul medico legal unde sunt peste 60 de zile de ingrijiri medicale pentru vindecare, nu mai este posibila impacarea partilor, pe latura penala dosarul isi urmeaza cursul.
nu s-a facut inca plangerea, partea vatamata a fost operata si a iesit din spital, acestea durand 2 sapt. intre timp au vb la tel , iar victima i-a cerut 20 de mil impacare.
accidentul a fost in felul urmator: sotul meu a lovit un pieton care nu se afla pe trecere. sotul a vrut sa vireze stanga, deci tocmai pornea de pe loc, iar pietonul trecuse deja 2 benzi, mai avea una de trecut, a treia, pe care era sotul meu, si a avut loc ciocnirea.
deci plangere inca nu este, din cate stim noi
Daca pietonul a trecut prin loc nepermis, atunci el este vinovat.
In acesta situatie, este posibil ca dosarul sa ajunga in instanta. Ramane de vazut cate zile de ingrijiri medicale ii va acorda medicul legist partii vatamate, acest nr. de zile nefiind acelasi cu cel de spitalizare. Daca partea vatamata a traversat prin loc nemarcat, se va dovedi prin probe ca este vinovat de producerea accidentului, care nu putea fi evitat. ( se va face expertiza tehnica auto).
GabrielaA a scris:

Daca pietonul a trecut prin loc nepermis, atunci el este vinovat.

=D>
Foarte corect! Trecerea prin loc nepermis este culpa exclusiva a pietonului!

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu lovire pieton user551 user551 Am fost implicat intr-un accident rutier eu fiind vinovat de producerea acestuia. Mai exact am lovit din spate un autoturism care oprise la trecerea de ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecerea de pietoni-sanctiuni boerica boerica Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu un sfat in ceea ce priveste urmatoarea problema: Sotul meu a accidentat pe trecerea de pietoni, un domn in varsta de 60 ... (vezi toată discuția)
Accident cu vatamare corporala Luca1 Luca1 Buna ziua, in urma cu cateva zile conduceam pe un drum national si in aproprierea unu sens giratoriu era o trecere de pietoni semnalizata corespunzator , ... (vezi toată discuția)