avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Vatamare corporala+parasirea locului accidentului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Vatamare corporala+parasirea locului accidentului

Am o problema si va rog tarea mult daca puteti sa ma ajutati.Am 21 de ani si am permis de vreo 2 ani.In luna noiembrie, in timp ce livram marfa, am dat cu masina peste o fata care statea pe strada langa un autocar.Autocarul nu era parcat cum trebuie...iar accidentul nu s-a produs pe zebra.Mentionez k am incetinit viteza,tinand cont ca strada era ingusta.Cand am vazut k am lovit-o la picior,am oprit masina sa vad ce s-a intamplat,dar un barbat a sarit la bataie si am intrat in panica si am plecat,dar apoi peste aproximativ o ora am fost cautat de Politie si am fost sa dau declaratie.Am depus si o plangere impotriva acelui barbat.Nu eram in stare de ebrietate.Am ca proba ca am oprit masina desfasuratorul de la GPS,dar Politia nu il ia in considerare pentru ca nu era autorizat.Victima si profesorii nu recunosc ca am oprit.Nu am ajuns la nici o intelegere cu victima.Dosarul a fost inaintat la Parchet.Mi-a fost suspendat permisul,fara drept de circulatie pe drumurile publice.Ce sanctiune pot sa primesc sau cum pot dovedi ca sunt nevinovat?
Cel mai recent răspuns: Andrei_011 , utilizator 18:59, 23 Ianuarie 2009
Probabil ca va incadrati la vatamare corporala + ca ati fugit de la locul accidentului. Avand in vedere ca persoana vatamata are cel putin 2 martori si dvs nici unul, este cam greu sa va demonstrati nevinovatia. Si, sincer, nici nu prea aveti ce sa demonstrati. A sarit la bataie, va suiati in masina, asteptati sa se calmeze sau sunati la politie, dupa care ramaneati la locul accidentului sa vedeti care este starea victimei. La acest moment eu cred ca singura dvs sansa este sa va impacati cu partea vatamata si sa va angajati un avocat care sa gaseasca in dosarul dvs eventuale greseli de procedura...
Din cele relatate de dvs , si avand in vedere ca fata nu era angajata intr-o traversare pe trecerea de pietoni , nu reiese vinovatia dvs in producerea accidentului.
Avand in vedere ca accidentul s-a soldat cu vatamarea unei persoane , dvs aveati obligatia legala a anunta politia si a nu parasi locul accidentului.(pentru a se stabili in concret imprejuarile in care fapta a fost savarsita).
Permisul va fi retinut in vederea suspendarii iar dvs veti putea raspunde in concret pt savarsirea infrctiunii de parasire a locului accidentului.
E important sa mentionati ca ati parasit locul accidentului in urma actelor de violenta ale acelei persoane , care poate fi sanctionata pt savarsirea infractiunii de loviri sau alte violente.
Pot fi intrunite, totusi , cerintele constrangerii , ca si cauza exoneratoare de raspundere penale.
Conduita barbatului care v-a lezat poate fi apreciata ca si circumstanta atenuanta judicara.
Totusi , daca se va retine vinovatia dvs , se poate dispune scoaterea de sub urmarire penale si aplicarea unei amenzi administrative.
Ultima modificare: Joi, 22 Ianuarie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Am uitat sa precizez ca am si eu ca martor pe colegul de servici,care statea in dreapta mea.Stiu ca am facut cea mai mare greseala ca am plecat...dar m+am panicat si nu am mai stiut ce fac...
Relatati cu sinceritate agentilor de politie ceea ce s-a intamplat.Depozitiile martorilor vor fi apreciate in concret de catre acestia , si , in cazul in care acestea sunt contrare , martorii pot fi confruntati .
Succes.
Multumesc mult pentru sfaturile acordata!

Alte discuții în legătură

Fuga de la locul accidentului ContSters214952 ContSters214952 buna ziua,am si eu o nelamurire in legatura cu acuzatia de fuga de la locul accidentului.a avut loc un accident usor unde nu au existat victime doar o ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu lovire pieton user551 user551 Am fost implicat intr-un accident rutier eu fiind vinovat de producerea acestuia. Mai exact am lovit din spate un autoturism care oprise la trecerea de ... (vezi toată discuția)
Conducere fara permis pe un drum public si accident neamtualin neamtualin Buna ziua , am si eu o intrebare .. am condus pe un drum public o masina nu am avut permis de conducere si am intrat intr-un copac .. mai era cineva cu ... (vezi toată discuția)