avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Fuga de la locul accidentului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Fuga de la locul accidentului

buna ziua,am si eu o nelamurire in legatura cu acuzatia de fuga de la locul accidentului.a avut loc un accident usor unde nu au existat victime doar o persoana ranita foarte usor la nas.avand asigurare proprietarul si-a luat masina de la locul accidentului.apoi la un interval de o ora fiind chemat la sectia de politie pentru a da decalaratii(politia fiind anuntata de un martor ocular).acesta neavand timp sa reclame accidentul.nu au fost depuse plangeri de niciun fel impotriva soferului,acestuia facandui-se testul cu etilotestul iar alcolemia a fost 0.persoanele aflate in masina au declarat k nu au nicio pretentie ji nu il ininuiesc pe sofer.care este pedeaspa pe care ar putea-o primi in aceste conditii?
Cel mai recent răspuns: b_george , utilizator 04:13, 5 August 2011
Parerea mea este ca va fi un NUP sau ceva cu suspendare si probabil si ceva pecuniar.
In caz ca va fi retinuta infractiunea de vatamare corporala din culpa, unde persoana vatamata trebuie sa fi suferit leziuni ce necesita peste 10 zile de ingrijrii medicale, atunci subzista si infractiunea de parasire a locului accidentului.
(exista un recurs in interesul legii, in acest sens).


Luati legatura cu persoana care a uferit leziuni in urma impactului in trafic, si , in caz ca are un certificat medico-legal care atesta ingrijiri medicale mai mari de 10 zile, intrebati-o daca participa la proces in calitate de parte vatamata sau parte civila.

Impacarea partilor inlatura raspunderea penala, poate opera pana la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti.

Altminteri, va fi angajata raspunderea penala .
Poate fi aplicata suspendarea conditionata a executarii pedepsei, in caz ca pedeapa aplicata de instanta de judecata , retinand concursul de infractiuni , este de 2 ani.
Ultima modificare: Luni, 11 Iulie 2011
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Daca nu au fost victime ci numai pagube materiale Codul rutier prevede in mod expres ca nu trebuie chemata politia. Conduatorii autoturismelor implicate in accident se prezinta la societatea de asigurare pentru completarea constatului amiabil (daca s-au inteles in privinta vinovatiei) sau la poiltie in termen de 24 ore (daca nu s-au inteles asupra vinovatiei). In felul prezentat de dvs nu este vorba de fuga de la locul accidentului.
masina a ramas fara frane si s-a izbit intr-o bordura de pe marginea drumului.conducatorul auto si cel usor ranit ce se afla in masina s-au inteles pe loc iar in termen de 24 de ore la politie declaratiile au fost aceleasi.nu a pretins nimic si nici nu a depus plangere,si ichiar si in aceste conditii politistul a spus k este cazul de un dosar penal cu motivul vatamare corporla ji fuga de la locul accidentului.
Nu este vb de nici o vatamare corporala ... daca cel cu care erai in masina nu a ajuns la spital si nu are certificat medico legal vei primi o amenda contraventionala si in mod normal nici permisul nu ar trebuii sa aiba de suferit

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident - lovire si alte violente si parasirea locului accidentului andreil andreil Buna ziua, Am fost implicat intr-un accident rutier in care o masina nu mi-a acordat prioritate si am intrat in ea cu motocicleta. Soferul a fugit de la locul ... (vezi toată discuția)
Accident cu victima mariandumitru77 mariandumitru77 Buna ziua, in urma cu o luna si jumatate, o ruda apropiata a fost implicata ca vinovat intr-un accident rutier soldat cu victima, un accident usor pe trecerea ... (vezi toată discuția)
Accident rutier Petretudor95 Petretudor95 Salut . Am avut un accident rutier si eu nu am fost de vina , dar am avut in masina 6 persoane . Permisul mi.a fost retinut de politie . Cum imi pot recupera ... (vezi toată discuția)