avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident - lovire si alte violente si parasirea ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident - lovire si alte violente si parasirea locului accidentului

Buna ziua,
Am fost implicat intr-un accident rutier in care o masina nu mi-a acordat prioritate si am intrat in ea cu motocicleta. Soferul a fugit de la locul accidentului, eu am un certificat medico-legal care atesta ingrijiri mediale de 7-9 zile si constatarea politie care atesta ca el este vinovat, in plus soferul vinovat si-a reparat masina fara acordul politie. De asemenea acesta nu avea RCA, ITP si masina nu era radiata de pe fostul proprietar. Am incercat sa rezolv problema pe cale amiabila, insa individul nu imi raspunde la telefon de 3 saptamani. Intentionez sa depun plangere penala si in acest sens as dori sa stiu care din aceste actiuni ale soferului vinovat intra la penal.
Eu doresc sa recuperez banii pt repararea motocicletei si eventual o compensatie pentru leziunile suferite, insa nu stiu daca acest lucru intra la penal sau trebuie sa intentez eu un proces civil.
Va multumesc, sper ca ma puteti ajuta.
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 21:29, 2 Mai 2011
Infractiunea de vatamare corporala din culpa presupune un numar mai mare de 10 zile de ingrijri medicale.

Totodata, si infractiunea de parasire a locului accidentului este savarsita in caz ca este retinuta aceasta conditie.

Raspunderea penala a faptuitorului si sanctionarea acestuia va fi angajata in caz ca vatamarea corporala ce v-a fost cauzata in urma coliziunii dintre autovehicule va fi atestata de un certificat medico-legal care sa precizeze un numar mai mare de 10 zile, de ingrjijiri medicale, in functie de starea de sanatate pe care o aveti dumneavoastra si de orice alta interventie medicala necesara , in vederea remedierii acesteia .

Altmineri , se va dispune neinceperea urmaririi penale.
Cu privire la prejudiciul ce a fost cauzat , prin avarierea masinii dumneavoastra, in caz ca nu exista intelegere , va puteti adresa judecatoriei in a carei raza teritoriala domicilieaza paratul , in vederea obligarii la repararea pagubei efectiv cauzate , cat si a beneficiului nerealizat (reprezentand sumele de bani pentru privarea de folosinta masinii dumneavoastra).
Ultima modificare: Luni, 2 Mai 2011
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Ca sa inteleg eu corect, in cazul in care vinovatul nu se incadreaza la infractiunea de vatamare corporala, acesta nu poate fi acuzat de infractiunea de parasire a locului accidentului ?
Insa, acesta are deja un dosar penal deschis de politie pt ca in urma accidentului si-a reparat autoturismul fara autorizatie. Nici daca atasez la acest dosar existent plangerea mea penala nu am nimic de castigat?

Va multumesc.



Parasirea locului accidentului, repararea masinii fara autorizarea politiei, dar si vatamarea corporala din accident cu mai mult de 10 spitalizare constituie fapte penale. Asa ca il uteti actiona in instanta si il puteti obliga sa va despagubeasca. Angajati-va un avocat care sa va reprezinte in instanta si sa poata obtine tot ce este necesar de la vinovat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fuga de la locul accidentului ContSters214952 ContSters214952 buna ziua,am si eu o nelamurire in legatura cu acuzatia de fuga de la locul accidentului.a avut loc un accident usor unde nu au existat victime doar o ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu rani si parasirea locului accidentului andreaszekely andreaszekely Buna ziua, in cursul zilei de ieri, bunica mea in varsta de 75 de ani a fost lovita de o masina cand mergea pe jos catre casa si autorii acestui accident au ... (vezi toată discuția)
Victima accident rutier, soferul a fugit Klubber Klubber Buna ziua. In urma cu o luna de zile, in timp ce ma plimbam cu bicicleta, am fost acrosat de un taxi care dupa aceea si-a continuat nestingherit drumul. Am ... (vezi toată discuția)