avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Victima accident rutier, soferul a fugit
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Victima accident rutier, soferul a fugit

Buna ziua. In urma cu o luna de zile, in timp ce ma plimbam cu bicicleta, am fost acrosat de un taxi care dupa aceea si-a continuat nestingherit drumul. Am sunat la 112, am mers la Politia Rutiera Craiova, unde mi s-a spus ca l-au gasit pe soferul vinovat si care a sustinut ca nu putea opri pentru ca avea client in momentul producerii accidentului. Politistii, ori din cauza birocratiei, ori din cauza ca soferul de taxi lucra pentru un coleg de-al dansilor (in Craiova se obisnuieste ca politistii sa detina masini pe taxi), au incercat sa scape de mine doar cu o schita a accidentului, din care reiesea ca soferul este vinovat si urmeaza sa fie penalizat cu puncte penalizare si amenda. Auzind acestea, nu am fost de acord si i-am intrebat de ce nu se considera fuga de la locul accidentului si vatamare? Mi s-a raspuns ca nu am certificat medico-legal, asa ca ziua urmatoare m-am prezentat la IML unde mi s-a inmanat si acesta, dupa care am mers la politia rutiera si am depus plangerea impotriva soferului. Mi s-a spus sa astept, dar, cum spuneam mai sus, a trecut o luna de zile si nu am primit nici o veste. Nu vreau banii taximetristului, vreau doar sa fie tras la raspundere. Ce pot face? Imi este teama de faptul ca se incearca musamalizarea accidentului. Mentionez ca pe certificatul medico-legal sunt specificate 6-7 zile ingrijiri medicale. Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 16 Iunie 2013
Klubber, utilizator
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 16:03, 23 Iunie 2013
Pentru parasire de la locul accidentului, ar trebui sa fie trimis in judecata, insa, pentru vatamare corporala, e nevoie sa aveti un numar de peste 10 zile ingrijiri medicale.
Ce inseamna in opinia dumneavoastra ”sa fie tras la raspundere”? Sa se intocmeasca un dosar penal, nu? OK. atunci, formulati plangere si la Parchetul de pe langa Judecatoria Craiova.
Inseamna sa fie pedepsit conform legii, lege pe care eu nu o cunosc, motiv pentru care am ajuns pe acest forum. Nu pot sa cred ca e posibil sa fii lovit cu masina, soferul sa plece, iar cand il gaseste politia sa scape doar cu o amenda si cateva puncte de penalizare. Maine voi formula si plangerea la Parchetul de pe langa Judecatoria Craiova. Multumesc frumos pentru raspunsuri.
Puteti formula , insa ptr vatamare corporala din culpa sub 10 zile va primi NUP ( adica neurmarire penala ) daca Dvs intre timp nu veti obtine un alt raport medical care sa treaca de 10 zile . Asta ar insemna sa aveti alte acte medicale de la primul raport IML , care poate sa duca la majorare .
Ptr fuga de la locul accidentului nu cred ca aveti vreo calitate in dosar .
Ptr o satisfactie personala puteti sa ajungeti la firma de asigurari unde era asigurat taximetristul si sa obtineti niste bani , cat de putin o fi .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident pe trecerea de pietoni Hyzny Hyzny Care este procedura de cercetare in cazul unui accident de masina pe trcerea de pietoni?Mai concret:O masina a lovit o doamna pe trecerea de pietoni,victima ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu lovire pieton user551 user551 Am fost implicat intr-un accident rutier eu fiind vinovat de producerea acestuia. Mai exact am lovit din spate un autoturism care oprise la trecerea de ... (vezi toată discuția)
Despagubiri pentru vatamare corporala intr-un accident de circulatie! aurelvultur aurelvultur In data de 22-06-2013 am avut un accident rutier grav cu distrugerea masinii de serviciu, fiind in timpul serviciului si vatamarea corporala(fractura ... (vezi toată discuția)