avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident cu vatamare corporala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident cu vatamare corporala

BUna ziua
in urma cu 3 luni tatal meu a fost implicat intr-un accident in apropierea unei treceri de pietoni.
La aproximativ 15m de trecere un individ aflat sub influenta bauturilor alcoolice a traversat strada si nu l-a mai putut evita. A ajuns la spital acolo s-a constatat ca era sub influenta alcoolului dar fiind grav ranit nu i s-a mai luat alcolemia.
La indicatia politistilor i-am oferit bani ptr spitalizare pentru a nu mai face plangere penala, lucru care nu s-a intamplat.
In prima faza pe langa cheltuielile de spitalizare pe care le-am platit ( banii au fost dati in fata notarului) au mai cerut inca 2000lei; apoi s-a razgandit si a facut plangere. Mentionez faptul ca fapta a fost inregistrata ca culpa comuna.
Acum ce se poate intampla mai departe.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:35, 21 Iulie 2008
depinde de n.r de zile de ingrijiri medicale.
Daca pietonul era angajat in traversare prin loc nepermis, e clara culpa lui, dvs. ce ati gresit? aveati viteza? Aici va trebui sa va concentrati si eventual sa solicitati si o expertiza tehnica auto care sa stabileasca dinamica accidentului si pers. responsabile.
in cazul in care se va retine atat culpa dvs cat si cea a pietonului, va revine obligatia de a achita 1/2 din despagubirile materiale si morale pentru victima. Daca aveti o asigurare RCA, asiguratorul va suporta aceasta suma.
fiind vorba de un accident produs cu 3 luni in urma, probabil, se cunosc numarul de zile de ingrijiri medicale acordate de catre medicul legist.
Chiar daca victima traversa strada printr-un loc nepermis se pune problema daca conducatorul auto avea sau nu posibilitatea evitarii impactului. Asta e treaba expertului tehnic auto care, pe baza probelor de la dosar, poate stabili viteza de deplasare a autoturismului, modul de producere a accidentului, posibilitatile de evitare a accidentului.
Succes!!!
Ioan Ciobanu - expert tehnic auto

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accidentarea unei persoane care trecea prin loc nepermis claudelmai82 claudelmai82 Daca accidentez o persoana sub influenta bauturilor alcoolice, care trece pe loc nepermis, la ce infractiune ma incadrez? E posibil sa nu fiu trimis in ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victima dragos1988 dragos1988 buna seara, acum 2 luni am lovit un pieton care traversa neregulamentar din partea dreapta spre stanga a directiei mele de mers!pietonul avea o concentratie ... (vezi toată discuția)
Accident auto raduraducu2008 raduraducu2008 prietenul meu a fost accidentat de o masina. in urma procesului verbal de constatare cauzelor produceri accidentului a reiesit ca a fost vina lui, netraversand ... (vezi toată discuția)