avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accidentarea unei persoane care trecea prin loc ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accidentarea unei persoane care trecea prin loc nepermis

Daca accidentez o persoana sub influenta bauturilor alcoolice, care trece pe loc nepermis, la ce infractiune ma incadrez?
E posibil sa nu fiu trimis in judecata?
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:19, 6 Iunie 2011
Depinde de multe alte detalii pe care nu le avem.
Cine este vinovat de producerea accidentului?
In ce consta vatamarea victimei?
Cine era sub influenta alcoolului?
S-a depus plangere impotriva dumneavostra?
Nu stiu cine e vinovat, eu circulam linistita si el traversa strada pe loc nepermis si era si beat. Nu l-am observat si am avut noroc ca doar l-am atins dar a cazut pe sosea.
Ati sesizat politia?
A cazut, s-a ridicat, prezenta semne de vatamare (rani, si-a pierdut cunostinta)?
Ati luat legatura cu el dupa accident?
Aveati viteza?
La prima vedere as zice ca nu sunteti vinovata, insa fara detaliile adecvate??
Vi s-a intocmit p-v de constatare?
Ultima modificare: Luni, 6 Iunie 2011
Vasile Mihaela, Consilier juridic
Da, am sesizat politia, a venit, mi-a intocmit p-v de constatare, aveam o viteza de 50 km/h,s-a ridicat, cat s-a putut an luat legatura cu el. Din cazatura a ramas cu niste vanatai si julituri.
Nu e vatamare corporala din culpa?
Multumesc pentru raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Accident cu vatamare corporala danezu danezu BUna ziua in urma cu 3 luni tatal meu a fost implicat intr-un accident in apropierea unei treceri de pietoni. La aproximativ 15m de trecere un individ aflat ... (vezi toată discuția)
Accident mortal daune camimau camimau In urma unui accident rutier tatal meu a decedat. El nu a traversat pe la trecerea de pietoni iar soferul l-a lovit in plin desi traversase trei sferturi din ... (vezi toată discuția)
Culpa comuna ( pieton pe trecere) Batrinu Ionut Batrinu Ionut Tatal meu a avut un accident de circulatie acum o luna de zile fiind lovit de o masina pe tercerea de pietoni. A coborat din microbuz ce era stationat dupa ... (vezi toată discuția)