avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Accident auto
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Accident auto

Cine,ce institutie, poate efectua o expertiza a unui accident de circulatie,fara victime?
Cel mai recent răspuns: romalex , utilizator 18:33, 4 Decembrie 2015
Despre ce accident rutier este vorba ?
Este accident cu pagube materiale sau cu victima?
Este necesar sa apelati la expert tehnic care sa analizeze stare tehnica vehicul,greutatea mașinii, natura anvelopelor,conditii meteo,stare carosabil,distanta de franare ,etc
Daca este eveniment cu victima,instanta de judecata va analiza documente anexate la dosarul cauzei, inclusiv concluziile expertizei tehnice judiciara dispusa de catre procuror si in functie de toate documentele existente la dosarul cauzei, va hotari.
Apelati la serviciile unui expert/ specialist tehnic judiciar in specialitatea accidente auto


Daca este vorba de o expertiza tehnica judiciara, aceasta va fi dispusa, dupa caz, de catre parchet/ politie sau de catre instanta de judecata. Expertiza va fi efectuata de catre un expert/ specialist tehnic judiciar in specialitatea auto.
Daca este vorba de o expertiza de asigurari, aceasta va fi dispusa de catre firma de asigurari si va fi efectuata de catre un expert tehnic (judiciar sau extrajudiciar) in specialitate auto, desemnat de catre firma de asigurari.
In nume propriu, puteti solicita unui expert tehnic (de preferat expert tehnic judiciar, nu extrajudiciar) in specialitatea auto sa efectueze o expertiza tehnica.
Nu este accident cu victime,eu eram oprit pe loc,la o intersectie,aveam cedeaza trecerea,cand m-am trezit cu un taxi in botul masinii mele,imediat a venit Politia si a mai aparut un sofer care a declarat impreuna cu taximetristul ,ca eu am lovit taxiul si l-am impins in alta masina de pe banda 2,politistul mi-a luat permisul pe 60 zile si amenda,eu am doar bara fata zgariata,se vede clar ca nu am lovit eu , de aceea caut un expert autorizat care sa vada masina si sa spuna ce crede.
Inteleg ca trebuie sa merg mai intai in Instanta si aceasta hotaraste?
Politistul trebuie sa intocmeasca un PV de cercetare, pe care aveti posibilitatea sa-l contestati in instanta. In instanta puteti cere convocarea martorilor (cei care au dat declaratii la politist).
Puteti solicita politiei sa ceara o expertiza tehnica in specialitatea auto, dar nu este obligatoriu ca cererea dvs. sa fie acceptata, caz in care va ramane posibilitatea de a contesta PV in instanta si de a cere o expertiza tehnica judicara in specialitatea auto. Expertul va avea la dispozitie PV intocmit de catre politie, pozele facute de politist la fata locului si masina dvs. daca nu o veti repara pana la data expertizei.
Ar fi bine sa aveti si dvs. niste poze facute la masina inainte de reparatie sau sa cereti copii de la firma de asigurari unde aveti masina asigurata RCA/ CASCO.
Daca politia nu accepta expertiza, puteti dvs. sa cautati in expert tehnic judicar (exista lista la Biroul local pentru expertize tehnice judiciare de pe langa tribunalul din judetul dvs.) si sa-l puneti sa faca o expertiza. Puteti depune aceasta expertiza la dosarul de la instanta. Aceasta expertiza poate fi acceptata de catre instanta, fiind intocmita de un expert tehnic judiciar sau instanta poate dispune o alta expertiza.

Alte discuții în legătură

Expertiza tehnica auto ujiman ujiman Accident rutier cu victime. M-am constituit parte civila si am formulat plangere penala. A fost intocmita o expertiza judiciara auto care dupa parerea mea nu ... (vezi toată discuția)
Expertiza extrajudiciara admisibilitate in instanta victoriada victoriada Nu am gasit nici in jurisprudenta spete legate de expertizele extrajudiciare. Nu stiu in ce conditii o expertiza a unui expert tehnic judiciar desemnat intr-un ... (vezi toată discuția)
Expertiza dinamica accidentelor gioanina gioanina Buna seara ! A avut loc un accident intre un autobus si autoturismul meu. Vinovat este soferul autobusului, a primit amenda si permisul suspendat. Acesta a ... (vezi toată discuția)