avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiza dinamica accidentelor
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiza dinamica accidentelor

Buna seara ! A avut loc un accident intre un autobus si autoturismul meu. Vinovat este soferul autobusului, a primit amenda si permisul suspendat. Acesta a facut plangere in instanta , si la 6 luni de la eveniment sunt chemata in instanta ca intervenient si sunt acuzata ca eu sunt vinovata. S-a cerut expertiza de dinamica accidentului. Intrebarile mele sunt : cum se va proceda , avand in vedere ca eu am vandut masina si detin doar planse fotografice ?De ce nu cantareste in proces si faptul ca circula fara asigurare ? Ce masuri sa iau sa ma pot apara si nevinovata fiind ? Va rog , astept sfaturi ! Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 12:20, 2 Aprilie 2018
O masura utila ar fi sa va angajati avocat ca sa beneficiati de aparare calificata.
Daca pierde procesul veti recupera sumele achitate avocatului fiind obligat sa le plateasca.
E bine sa stiti ca cel mai mult conteaza apararile concrete si nu cele generale bazate pe simple presupuneri intemeiate pe ipoteze multiple.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Martie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Am avocat ! Astept raspunsuri la intrebarile puse . Multumesc !
Avocatul dvs. nu se descurcă sa faca apărarea?
În ce stadiu se află procesul?
Faptul ca nu are asigurare nu il face vinovat de producerea accidentului prin însăși lipsa asigurării.Este de o logică evidenta acest lucru.
Sper ca Avocatul nu încearcă sa il scoată vinovat de accident din acest motiv.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Martie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
S-a cerut expertiza dinamicii accidentului. Masina am vandut-o si nu intelegeam care e procedura in situatia in care sunt doar plansele foto cu avariile si locul accidentului.Nu vrea sa il scoata vinovat din cauza lipsei asigurarii !
Expertul desemnat de instanta de judecata pentru a efectua expertiza tehnica judicara in specializarea auto (dinamica producerii evenimentului) va avea la dispozitie documentele existente la dosarul cauzei si poate cere alte documente, prin instanta, de la politia care a intocmit PV de constatare si de la firma de asigurari a masinii dvs. Expertul poate solicita instantei sa-l cheme pe politist in instanta pentru a da lamuriri suplimentare. In service-ul unde s-a reparat masina dvs. pot exista si alte documente, planse care sa prezinte starea tehnica a masinii dupa evenimentul rutier produs. In urma studierii dosarului, expertul va fi in masura sa cunoasca ce alte documente ii sunt necesare pentru a se putea pronunta.
Depuneti la dosarul cauzei toate documentele pe care el aveti si considerati ca va sustin punctul de vedere.
La deschiderea actiunii in instanta, soferul autobuzului trebuia sa depuna documente care sa-i sustina punctul de vedere.
Pana la proba contrarie, dvs. sunteti nevinovata de producerea evenimentului auto conform PV de cercetare intocmit de politie. Numai instanta de judecata, daca expertiza va stabili altceva poate schimba concluzia PV intocmit de politie.
Lipsa asigurarii este un motiv conex in producerea evenimentului rutier, iar evenimentul s-a produs cu siguranta, din cu totul alt motiv, cu referire la Regulamentul de circulatie rutiera.

Alte discuții în legătură

Lipseste expertiza criminalistica a dinamicii accidentului ionut196 ionut196 Buna ziua , de curand am avut un accident auto soldat cu o victima decedata ( ucidere din culpa ) dar din dosar lipseste expertiza criminalistica a dinamicii ... (vezi toată discuția)
Accident rutier mortal dodo2009 dodo2009 Buna ziua Va expun cazul unui prieten si va rugam sa ne ajutati cu raspunsuri. Ruda prietenului meu a fost accidentata mortal cand traversa strada. Politia ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu complicatii MiceaPet MiceaPet in luna Noiembrie am fost implicat intr-un accident rutier . Mergand pe banda a doua de circulatie am semnalizat intentia de a vira la stanga , fiind linie ... (vezi toată discuția)