avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Lipseste expertiza criminalistica a dinamicii ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Lipseste expertiza criminalistica a dinamicii accidentului

Buna ziua , de curand am avut un accident auto soldat cu o victima decedata ( ucidere din culpa ) dar din dosar lipseste expertiza criminalistica a dinamicii accidentului. Ce se poate intampla in acest caz ? Se mai poate efectua aceasta expertiza daca au trecut 3 luni de la accident?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:17, 28 Februarie 2018
Nu cred sa fie vorba de o expertiza criminalistica.
Probabil, politia care a cercetat evenimentul rutier produs nu a considerat necesar sa efectueze o expertiza tehnica judiciara in specializarea auto. In aceasta expertiza putea sa se regaseasca dinamica producerii evenimentului rutier.
Politia a facut fotografii la locul producerii evenimentului, iar firma de asigurari a autovehiculelor implicate a stabilit starea tehnica a acestora in vederea calcularii daunelor si a reparatiei.
Puteti solicita organului judiciar sa aprobe efectuarea unei expertize tehnice judiciare in specializarea auto. Expertul desemnat sa stabilieasca dinamica producerii evenimentului rutier poate lua legatura cu expertul auto al firmei de asigurari (poate s-a facut chiar o expertiza extrajudiciara) si cu firma, respectiv cu politia, in baza unei hotarari a instantei de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua ,va rog sa-mi recomandați un expert criminalist în ... Nita Nicolae Nita Nicolae Bună ziua ,Va rog sa-mi recomandați un expert criminalist în cazul unui accident auto capabil sa facă o simulare pentru stabilirea reala a locului de ... (vezi toată discuția)
Expertiza dinamica accidentelor gioanina gioanina Buna seara ! A avut loc un accident intre un autobus si autoturismul meu. Vinovat este soferul autobusului, a primit amenda si permisul suspendat. Acesta a ... (vezi toată discuția)
Expertiza tehnica auto nickdmx nickdmx buna seara.in cursul lunii septembrie 2011 am fost implicat intr-un accident rutier soldat doar cu pagube materiale, motiv pentru care am apelat la constatarea ... (vezi toată discuția)