avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiza tehnica auto
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiza tehnica auto

buna seara.in cursul lunii septembrie 2011 am fost implicat intr-un accident rutier soldat doar cu pagube materiale, motiv pentru care am apelat la constatarea amiabila. societatea de asigurare a ne-a chemat, amandoi conducatorii auto implicati sa efectueze o expertiza tehnica auto pentru a lamuri imprejurarile si dinamica comiterii accidentului, rezultat al carei expertize nu mi-a fost adus la cunostinta, dupa care mi-au raspuns ca nu achita despagubirea.intrebarea este daca asiguratorul avea obligatia sa-mi aduca la cunostinta rezultatul expertizei, expertul fiind ales de catre acesta?multumesc


Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 22:40, 9 Februarie 2012
practica societatii de asigurare este uzuala si legala. Societatea de asigurare are dreptul ca in interiorului termenului de 3 luni sa-si efectueze propriile investigatii privind accidentul de circulatie in care este implicat autovehiculul pentru care se solicita despagubire. Societatea de asigurare poate sa solicite parerea unui expert auto, parere ce se materializeaza intr-un raport de expertiza tehnica extrajudiciara. Aceasta expertiza este achitata de catre societatea de asigurare si este proprietatea acesteia. Societatea de asigurare nu are obligatia de a va pune la dispozitie raportul de expertiza. In scrisoarea pe care v-a trimis-o societatea de asigurare va aduce la cunostinta ca refuza plata despagubirii ca urmare a concluziilor expertizei tehnice efectuate. Intr-un caz mai fericit va raspunde ca refuzul platii despagubirii se datoreaza faptului ca avariile autovehiculului nu sunt in concordanta cu modul declarat de producere a accidentului. Am intalnit nenumeroase asemenea cauze si toate parca erau trase la indigo.
Cazul ideal ar fi sa aveti fotografiile celor doua autovehicule avariate. Pe baza acestora un expert tehnic va poate intocmi un raport de expertiza extrajudiciara in care sa ajunga la concluzia ca expertiza tehnica efectuata de expertul angajat de societatea de asigurare nu este realista. Pe baza acestei expertize convocati societatea de asigurare la conciliere directa in care incercati sa rezolvati litigiul pe cale amiabila. Din experienta mea practica aceasta conciliere este inutila intrucat nu am intalnit vreun caz in care sa se rezolve litigiul in cadrul concilierii directe. Dar aceasta procedura este obligatorie pentru faza urmatoare: actionarea in judecata a societatii de asigurare.
In cazul in care nu posedati fotografii ale autovehiculului avariat treceti direct la conciliere directa si apoi la chemarea in judecata. Pozele autoturismului dvs avariat sunt in dosarul de dauna al societatii de asigurare care va trebui solicitat ca sa fie depus in dosarulcauzei. Mai problematic va fi cu fotografiile celuilalt autovehicul.
Va doresc succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum poate fi atacata expertiza extrajudiciara Crysti_22 Crysti_22 buna ziua. in luna iunie in timp ce rulam pe banda 3 a sensului meu de mers am fost acrosat de catre un individ, in urma impacutului am fost proiectat intr-un ... (vezi toată discuția)
Asigurare carpatica -o alta frauda destoian destoian Bunna ziua, am suferit un accident rutier in data de 03.06.2010 , eu motociclism si cealalta persoana cu masina, persoana respectiva nu mi-a dat prioritate(nu ... (vezi toată discuția)
Chemare in judecata in calitate de intervenient dinuioana dinuioana Buna ziua In data de 9.06.2010 am fost implicata intr-un accident usor, fara raniti, cu un alt autovehicul, din care au rezultat pagube materiale la ambele ... (vezi toată discuția)