avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 265 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare Carpatica -O alta frauda
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare Carpatica -O alta frauda

Bunna ziua, am suferit un accident rutier in data de 03.06.2010 , eu motociclism si cealalta persoana cu masina, persoana respectiva nu mi-a dat prioritate(nu s-a asigurat cand a iesit din parcare)motocicleta a suferit avarii foarte grave-resspectiv carene sparte si toata partea din partea din fata distrusa, am depus devizul de dauna si era in jur de 60.000Ron, avand in vedere ca motocileta are ceva ani au spus ca o sa fie dauna totala. Dosarul meu a fost trimis in expertiza tehnica ,iar acel domn de la expertiza a spus ca avariile celor 2 autovehicule nu aveau cum sa se intample in momentul accidentului si ca nu isi paote inchipui cum mi s-a rupt furca si ca eu am cazut pe lateral cu motocileta, dar motoreta dupa ca a intrat in coltul masinii a sarit in aer si a cazut in partea din spate si pe partea dreapta si apoi s-a rasucit pe partea cealalta.Deci acel expert este un idiot , imi cer scuze dar cuvant cu care sa-l caracterizez nu gasesc. Deci in concluizie SC Carpatica mi-a acordat impresionanta suma de 0 RON. Ce pot sa fac ca sa imi recuperez paguba??????
Cel mai recent răspuns: Alexandru Stratopol , Consilier juridic 16:34, 6 August 2010
Buna ziua,
Efectuati o contra expertiza.

Succes,
Buna ziua, toata lumea mi-a spus ca daca voi efectua o contra expertiza acelasi raspuns cuvant cu cuvant mi se va face, o sa fie acelasi expert . Ce pot sa fac pentru a recupera dauna?
Sa lamurim lucrurile.
Inteleg ca s-a efectuat o expertiza in dosarul de dauna pentru ca inspectorul de dauna sa se lamureasca de anumite aspecte tehnice ale accidentului. Nu stiu daca modul in care s-a lamurit este cel corect sau nu. Nu cunosc datele problemei.
Asiguratorul nu va face o noua expertiza. Sa faceti dvs o expertiza nu are rost. asiguratorul nu va tine seama de ea.
Cereti o copie a expertizei sau cel putin (daca nu vor sa dea o copie totala a raportului de expertiza) argumentele tehnice ale respingerii dosarului de dauna.
Apelati la serviciile unui expert judiciar pentru formularea unor obiectiuni la raportul de expertiza.
Convocati concilierea si pe baza parerilor celor doi experti discutati.
Concilierea este obligatorie , dar inutila in sensul ca asiguratorul nu-si va schimba punctul de vedere.
Nu sunteti nici primul si nici ultimul care este tratat in acest mod de catre societatile de asigurare.
Dupa conciliere urmeaza actionarea societatii de asigurare in instanta.
Ultima modificare: Joi, 5 August 2010
Ioan Ciobanu, Expert judiciar
In acest caz concilierea este o pierdere de timp dar este necesara ca etapa inainte de a va adresa instantei. Va urez succes!
Sa nu ne incurcam in notiuni si denumiri eronate:
-sa fiti siguri ca un asigurator nu va apela un expert neutru, caruia sa-i plateasca (pentru care motiv?) o lucrare ce cade in sarcina unui inspector de daune auto abngajat.;
- in cazul de fata "expertiza" este un fetish, de fapt a fost intocmit un raport in urma constatarilor avariilor, facute probabil de un angajat fara pregatire de specialitate auto, care a trimis dosarul la "aprobare"(ori la Serv.daune auto ori la S.juridic)
- constatarea nu are valabilitate fara semnatura pagubitului (care a facut/procurat un deviz de reparatie??? De ce? Pe baza carei constatari?) acesta avand si posibilitatea de a consemna punctul de vedere, prin accept sau contestare.
In concluzie, nu este vorba (inca) despre o contra expertiza, ci eventual de o expertiza viitoare, care este bine a fi ceruta/facura in instanta si nu extrajudiciar.

Alte discuții în legătură

Expertiza tehnica auto nickdmx nickdmx buna seara.in cursul lunii septembrie 2011 am fost implicat intr-un accident rutier soldat doar cu pagube materiale, motiv pentru care am apelat la constatarea ... (vezi toată discuția)
Despagubiri asigurare cristinamihai cristinamihai Buna ziua, As dori daca se poate sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema. In ziua de 16.06.2010 circuland regulamentar cu autoturismul personal ... (vezi toată discuția)
Recuperare daune ionutzionutz ionutzionutz Am avut un accident in data de 10 august 2010 ,deci acum un an jumatate ,din care am fost parte pagubita,masina fiind dauna totala ,dar cei de la [EDITAT] la ... (vezi toată discuția)