avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiza dinamica accidentelor
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiza dinamica accidentelor

Buna seara ! A avut loc un accident intre un autobus si autoturismul meu. Vinovat este soferul autobusului, a primit amenda si permisul suspendat. Acesta a facut plangere in instanta , si la 6 luni de la eveniment sunt chemata in instanta ca intervenient si sunt acuzata ca eu sunt vinovata. S-a cerut expertiza de dinamica accidentului. Intrebarile mele sunt : cum se va proceda , avand in vedere ca eu am vandut masina si detin doar planse fotografice ?De ce nu cantareste in proces si faptul ca circula fara asigurare ? Ce masuri sa iau sa ma pot apara si nevinovata fiind ? Va rog , astept sfaturi ! Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 12:20, 2 Aprilie 2018
Era bine daca expertul desemnat de instanta avea posibilitea sa constate avariile pe autoturism. Nu puteti fi invinuita ca ati vandut autoturismul. Expertiza se va efectua pe baza fotografiilor. Dinamica producerii accidentului nu este influentata de lipsa asigurarii.. Va recomand sa apelati la serviciile unui expert consilier. Acesta trebuie sa aibe calitatea de expert tehnic judiciar in specializarea auto.Acesta participa la efectuarea expertizei alaturi de expertul desemnat de instanta. Expertul consilier, in cazul in care nu este de acord cu concluziile expertului desemnat isi expune punctul de vedere intr-o anexa la raportul de expertiza.. Pentru stabilirea dinamcii accidentului este necesara cunoasterea avariilor produse celuilalt autovehicul, nu pe baza de vorbe (care nu se pot anexa raportulu de expertiza), ci pe baza vizionarii autovehiculului avariat sau fotografii.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipseste expertiza criminalistica a dinamicii accidentului ionut196 ionut196 Buna ziua , de curand am avut un accident auto soldat cu o victima decedata ( ucidere din culpa ) dar din dosar lipseste expertiza criminalistica a dinamicii ... (vezi toată discuția)
Accident rutier mortal dodo2009 dodo2009 Buna ziua Va expun cazul unui prieten si va rugam sa ne ajutati cu raspunsuri. Ruda prietenului meu a fost accidentata mortal cand traversa strada. Politia ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu complicatii MiceaPet MiceaPet in luna Noiembrie am fost implicat intr-un accident rutier . Mergand pe banda a doua de circulatie am semnalizat intentia de a vira la stanga , fiind linie ... (vezi toată discuția)