avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... expertiza extrajudiciara admisibilitate in instanta
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

expertiza extrajudiciara admisibilitate in instanta

Nu am gasit nici in jurisprudenta spete legate de expertizele extrajudiciare. Nu stiu in ce conditii o expertiza a unui expert tehnic judiciar desemnat intr-un dosar de dauna al unei societati de asigurari, ar trebui sa fie recunoscuta de instanta.
Problema este ca noi- service-ul auto am reparat si eliberat masina din service pe baza acordului de principiu al asiguratorului. Ulterior, dupa ce am eliberat masina, soc de asigurari ne comunica ca nu ne da acordul de plata, intrucat, in baza expertizei facute de ei s-a constatat ca accidentul nu se putea produce asa cum a declarat pagubitul. Ne-am indreptat in instanta impotriva pagubitului, dar expertiza soc de asigurari este proba valabila ca nu mai aveam ce sa cer de la asigurator? La acest moment nu mai am ce expertiza, ptr ca masina este reparata.
Cel mai recent răspuns: Corsin , utilizator 22:34, 17 Iulie 2010
Chiar daca masina este reparata ,exista documentele initiale care atesta starea tehnica in care a fost introdusa in service,ansamblurile si componentele deteriorate ca urmare a evenimentului rutier care au determinat introducerea in service.
Suplimentar ,legal, ar trebui sa existe documentele componentelor si pieselor achizitionate si montate in service
Expertiza extrajudiciara este opozabila in instanta. Dar instanta va dispune efectuarea unei alte expertize judiciare intrucat expertiza extrajudiciara nu s-a efectuat cu respectarea Codului de procedura civila.
Am castigat procesul, instanta a tinut cont de exeprtiza extrajudiciara.
victoriada a scris:

Am castigat procesul, instanta a tinut cont de exeprtiza extrajudiciara.



Fara sa dispuna efectuarea unei expertiye judiciare?
Instanta,chiar daca exista o expertiza extrajudiciara efectuata,trebuia sa dispuna efectuarea unei expertize judiciare,aceasta fiind cea care poate fi luata in seama la pronuntarea unei unei hotarari judecatoresti legale.
Mai exista o posibilitate,daca acest lucru s-a petrecut,acela ca partea cealalta sa fi achiesat la continutul expertizei extrajudiciare.

Alte discuții în legătură

Expertiza extrajudiciara liamic43 liamic43 Va rog sa-mi spuneti daca o expertiza extrajudiciara topo-cadastrala e valabila in instanta,in cadrul unui proces de uzucapiune.As dori sa fac expertiza pentru ... (vezi toată discuția)
Despagubire dauna rca predaleontin predaleontin am o dauna la omniasig,masina a fost introdusa in reparatii dupa ce asiguratorul a dat acceptul la reparatii spunand ca masina se incadreaza in plafonul de ... (vezi toată discuția)
Daca nu pot fi despagubit de asigurator, ce e de facut? vladam vladam In septembrie 2009, autoturismul meu a fost avariat de un sofer imprudent. Societatea de asigurari a vinovatului, nu ma poate despagubi prin asigurarea ... (vezi toată discuția)