avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... despagubire dauna rca
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

despagubire dauna rca

am o dauna la omniasig,masina a fost introdusa in reparatii dupa ce asiguratorul a dat acceptul la reparatii spunand ca masina se incadreaza in plafonul de despagubire.
acum masina este gata si de aproximativ 2 saptamani de cand este gata nu o pot ridica deoarece asiguratorul intarzie confirmarea platii pe motiv ca depaseste plafonul de despagubire,eu fiind pus in situatia de a plati diferenta.
ce pot face in acest caz?
sunt disperat,devizul final este undeva la 31000 lei fata de cel initial in care ma incadram.
Cel mai recent răspuns: Corsin , utilizator 04:09, 28 Decembrie 2009
Informatiile pe care le dati sunt insuficiente.
Teoretic:daca a existat un deviz initial acceptat, reparatorul trebuia sa se limiteze la acesta, sau in caz de aparitia ulterioara a unor piese/subansambluri deteriorate ca urmare a dinamicii accidentului acesta nu putea sa treaca la reparare/inlocuire fara:
- ori un p.v. de reconstatare solicitat asiguratorului acceptat de acesta;
- ori cu acceptul/comanda proprietarului, in acest caz plata fiind in sarcina acestuia.
Verificati in ce situatie va gasiti.
Nu ma regasesc in nici una din situatiile prezentate mai sus in sensul ca eu nu am semnat nici un act pentru inceperea reparatiilor iar domnul care a intocmit dosarul de dauna a "zis"(nu si-a dat acordul scris) ca se incadreaza in devizul initial iar reprezentanta a inceput reparatiile.Bineinteles devizul final a fost mai mare cu 3000 de Ron fata de cel initial.Problema este urmatoarea Omniasigul s-a cam razgandit si din cate vad si nici macar devizul initial nu vor sa-l achite in totalitate.Dosarul de dauna trebuia sa plece la bucuresti eu fiind din buzau de o saptama si nici acum nu a ajuns.Asiguratorul din cate vad incearca sa intarzie cat mai mult confirmarea platii si pe cat posibil cat mai putin din deviz...In tot acest timp masina sta............. in service.
Tot nu e clar:-/
1.Cine a "zis" ...si cui?
2.Cine a facut devizul initial(reprezentanta sau inspectorul asiguratorului)?
3.Dosarul de dauna l-ati intocmit la asigurator sau la service-ul reprezentantei?
4.Pe ce baza a efectuat reparatorul lucrarile, nu a avut acceptul (scris) devizului?
S-a facut o constatare de catre un inspector al asiguratorului(poze, elemente ce trebuiesc inlocuite) dupa aceea s-a mers impreuna cu inspectorul la service(reprezentanta) pentru a se face un un deviz pentru reparatii.S-a facut devizul in total de x ron cu care a fost de acord (verbal).Am primit un telefon mai tarziu in acea zi prin care am fost anuntat de catre reparator ca masina a intrat in reparatie(cu acordul cui? nu stiu ca eu nu am fost intrebat nimic).Acum mi se zice ca e posibil sa nu se incadreze in acel total cu care initial reprezentantul asiguratorului a fost de acord.Dosarul a plecat de o saptamana (de fapt nici acum n-a plecat) la bucuresti pentru reanalizare si confirmare plata.Ideea este ca reparam masina in alt service mai ieftin daca eram anuntat ca nu se incadreaza,diferenta fiind destul de consistenta.Presupun ca vinovatul este reparatorul care a demarat reparatiile fara a fi sigur ca se poate efectua si plata integral.
Ultima modificare: Luni, 30 Noiembrie 2009
predaleontin, utilizator
Pe scurt:
1.Inspectorul reparatorului.
2.Deviz facut de asigurator si reprezentanta.
3.Dosarul de dauna la asigurator
4.Nu stiu.Eu nu am fost intrebat nimic.

Alte discuții în legătură

Rca - blocare dosar pentru contestatie pv ??? se poate? foox foox Buna ziua. In urma cu aprox 10 zile, am fost lovit de o cucoana. Eu in loc sa virez la drapta am virat la stanga am patruns pe un drum prioritar in ideea de a ... (vezi toată discuția)
Accident auto anamariamed anamariamed Buna ziua, am si eu o nelamurire in ceea ce priveste solutionarea unei daune auto. Astazi am fost implicata intr-un accident auto, eu am intrat in depasirea ... (vezi toată discuția)
Daca nu pot fi despagubit de asigurator, ce e de facut? vladam vladam In septembrie 2009, autoturismul meu a fost avariat de un sofer imprudent. Societatea de asigurari a vinovatului, nu ma poate despagubi prin asigurarea ... (vezi toată discuția)