avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... despagubire dauna rca
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

despagubire dauna rca

am o dauna la omniasig,masina a fost introdusa in reparatii dupa ce asiguratorul a dat acceptul la reparatii spunand ca masina se incadreaza in plafonul de despagubire.
acum masina este gata si de aproximativ 2 saptamani de cand este gata nu o pot ridica deoarece asiguratorul intarzie confirmarea platii pe motiv ca depaseste plafonul de despagubire,eu fiind pus in situatia de a plati diferenta.
ce pot face in acest caz?
sunt disperat,devizul final este undeva la 31000 lei fata de cel initial in care ma incadram.
Cel mai recent răspuns: Corsin , utilizator 04:09, 28 Decembrie 2009
@Corsin
Procedura este corecta si se practica intre asigurator si service-ul cu care are conventie de reparatii.
Conditia pentru a se plati daune pe polita RCA este vinovatia(culpa) celui care a produs avarierea (asiguratul RCA). In cazul dvs. se pare ca ati fost initial (in p.v.) ca vinovat si ati reusit sa anulati p.v. printr-o plangere contraventionala, avand si o sentinta in acest sens.Daca instanta s-a pronuntat numai asupra valabilitatii/anularii p.v., fara a stabili si vinovatia celuilalt, nu aveti de urmat decat calea chemarii in judecata a vinovatului.
Daca sentinta stabileste si vinovatia celeilalte parti, obtineti mentiunea ca fiind definitiva si astfel obtineti documentul cerut de asigurator.
N.B.:Am parcurs ulterior discutiile purtate de dvs. in diferite locuri din forum si am constatat ca ati dat fractionat amanunte in diferite postari.
Se pare ca trebuie sa obtineti un document care sa faca legatura intre persoana fizica(vinovatul) si proprietarul masinii (soc. de leasing).Acest document il puteti obtine solicitand soc. de leasing o confirmare privind acest lucru.
Ultima modificare: Duminică, 27 Decembrie 2009
nucu$, utilizator
@nucu$

Desigur ca pentru a nu ma lungi incerc sa rezum si scap amanunte

Deci adaug :

Instanta careia ii ceream anularea PV dovedind nevinovatia a citat ca intimati pe langa politie, atat pe autorul scos nevinovat al accidentului cat si societatea Omniasig care asigura Casco masina cu numarul respectiv. In PV politia nu a mentionat numele si polita de asigurare a celuilalt. Se pare ca si el este cu RCA la Omniasig.. Aceasta este procedura in instanta (citarea partilor ca intimati) Eu nu puteam cere instantei constatarea vinovatiei celuilalt ci doar anularea PV intocmit de ag.constatator.
La dosarul cauzei ca si la dosarul de daune de la Omniasig este atasata si Expertiza extrajudiciara considerata de instanta in emiterea deciziei. Acesta expertiza dovedeste clar cu probe dinamica accidentului si faptul ca masina cu nr a depasit linia mediana intrand in coliziune cu mine. Aceasta masina era condusa de o persoana al carui nume si adresa si societate de asigurare RCA nu am aflat-o decat in momentul cand am vazut dosarul cauzei la prima infatisare !!!

Odata ce la dosar exista si declaratia celuilalt care conducea masina ce ma lovit; odata ce respectivul ca si societatea sa de asigurare au fost citati ca intimati in instanta si nu s-au pprezentat sub nici o forma; odata ce in dispozitivul sentitei se scrie ca ``instanta admite plangerea mea in contradictoriu cu intimatii IPJ, conducatorul celalalt, identificat cu nume si adresa, si societatea Omniasig si anuleaza PV numarul ........ cu toate consecintele ce decurg din aceasta. Sentinta este ramasa irevocabila prin neapelare !!!

Trebuie sa fii chiar de rea credinta incat in fata acestor documente considerate de instanta si a acestei hotarari irevocabile sa spui ca din dosar nu reiese ``in mod clar`` vinovatia aiguratului lor RCA !!! (apropos dosarul de daune este intocmit pe numarul de polita al RCA al masinii ce m-a lovit si care fiind in leasing este asigurata de o sociuetate de leasing !!

Nu ma astep la nimic bun evident. dar daca va spun ca procesul a inceput din iunie si acum apare ideea ca trebuie sa incep un altul pentru a dovedi clar vinovatia ma intreb cum mai poate fi contestata odata ce exista o expertiza facuta la 12 ore dupa accident iar dlu oponent si societatea sa nu poseda absolut nici o proba a nevinovatiei respectivului conducator ?

Oricu; imi voi plati reparatia si voi incepe procedurile de conciliere-chemare in judecata pentru despagubiri. Dar la cat au sa dea se vor mai adauga si cheltuieli de judecata si daune interese ce le voi cere. Se pqre cq prostiq nu s-q vqrsqt toqtq in Romqniq cqci iqtq chiqr si lq un grup Austriqc ca Omniasigul se mai gaseste. Ce spera dansii in fata probelor indubitabile ce exista la dosar cu foto si expertiza ?

Oricum va multumesc pentru interesul ce-l aratati iar daca mai aveti obs le astept cu mare interes

An Nou fericit

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rca - blocare dosar pentru contestatie pv ??? se poate? foox foox Buna ziua. In urma cu aprox 10 zile, am fost lovit de o cucoana. Eu in loc sa virez la drapta am virat la stanga am patruns pe un drum prioritar in ideea de a ... (vezi toată discuția)
Accident auto anamariamed anamariamed Buna ziua, am si eu o nelamurire in ceea ce priveste solutionarea unei daune auto. Astazi am fost implicata intr-un accident auto, eu am intrat in depasirea ... (vezi toată discuția)
Daca nu pot fi despagubit de asigurator, ce e de facut? vladam vladam In septembrie 2009, autoturismul meu a fost avariat de un sofer imprudent. Societatea de asigurari a vinovatului, nu ma poate despagubi prin asigurarea ... (vezi toată discuția)