As dori sa imi spuneti cum se calculeaza impozitul datorat pe proprietati in situatia in care detin 2 proprietati dar nu am domiciliul la nici una dintre ele:
- adresa de domiciliu se afla in imobilul X ( care NU se afla in proprietatea mea)
- prima mea proprietate a fost dobandita prin mostenire in cota parte de 3/8 (120mp=> 45 mp cota mea; Bucuresti)
- a 2-a proprietate a fost dobandita in cota de 3/8 prin mostenire si 5/8 prin cumparare. (50 mp = 19 mp mosteniti + 31mp cumparati)
Cei de la impozite mi-au comunicat ca apar la ei cu 3 proprietati: a 2-a proprietate cea mostenita si a 3-a proprietate cea cumparata, si ar rezulta un impozit de 1500 lei pe ultimii 2 ani. (am neglizat plata) . Dar mi se pare cam mult.
In cazul unui credit bancar fara garanii ( credit cu buletinul ) din ce moment incepe sa curga termenul de 3 ani pana la prescrierea acestuia?
De la data ultimei plati efectuate sau de la data la care s-ar fi incheiat contractul de credit in conditiile platii la timp a tuturor ratelor? Sau?
Si in ce constau demersurile pe care banca trebuie sa le faca pentru a "amana" termenul de 3 ani.
Se refera numai la demersuri de genul actiunilor introduse in instanta sau este suficient sa demonstreze ca a efectuat apeleuri telefonice si a luat legatura cu datornicul?
ex: credit pe 6 ani ian 2007 - ian 2013
ultima rata platita in : aug: 2009
ultimul apel telefonic: mar: 2012
Nu s-a comunicat nimic despre vreo acțiune in instanta.
Se prescrie in aug 2012, in martie 2015 sau in ian 2016 sau varianta secreta d) :)