avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Activitate saQe

Activitate saQe

Buna ziua,

As dori sa imi spuneti cum se calculeaza impozitul datorat pe proprietati in situatia in care detin 2 proprietati dar nu am domiciliul la nici una dintre ele:

- adresa de domiciliu se afla in imobilul X ( care NU se afla in proprietatea mea)
- prima mea proprietate a fost dobandita prin mostenire in cota parte de 3/8 (120mp=> 45 mp cota mea; Bucuresti)
- a 2-a proprietate a fost dobandita in cota de 3/8 prin mostenire si 5/8 prin cumparare. (50 mp = 19 mp mosteniti + 31mp cumparati)

Cei de la impozite mi-au comunicat ca apar la ei cu 3 proprietati: a 2-a proprietate cea mostenita si a 3-a proprietate cea cumparata, si ar rezulta un impozit de 1500 lei pe ultimii 2 ani. (am neglizat plata) . Dar mi se pare cam mult.

Multumesc,

Alexandra
Buna ziua,

In cazul unui credit bancar fara garanii ( credit cu buletinul ) din ce moment incepe sa curga termenul de 3 ani pana la prescrierea acestuia?
De la data ultimei plati efectuate sau de la data la care s-ar fi incheiat contractul de credit in conditiile platii la timp a tuturor ratelor? Sau?
Si in ce constau demersurile pe care banca trebuie sa le faca pentru a "amana" termenul de 3 ani.
Se refera numai la demersuri de genul actiunilor introduse in instanta sau este suficient sa demonstreze ca a efectuat apeleuri telefonice si a luat legatura cu datornicul?

ex: credit pe 6 ani ian 2007 - ian 2013
ultima rata platita in : aug: 2009
ultimul apel telefonic: mar: 2012
Nu s-a comunicat nimic despre vreo acțiune in instanta.

Se prescrie in aug 2012, in martie 2015 sau in ian 2016 sau varianta secreta d) :)

Multumesc

Multumesc,

Alexandra