avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Calcul impozit cladiri pf
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Calcul impozit cladiri pf

Buna ziua,

As dori sa imi spuneti cum se calculeaza impozitul datorat pe proprietati in situatia in care detin 2 proprietati dar nu am domiciliul la nici una dintre ele:

- adresa de domiciliu se afla in imobilul X ( care NU se afla in proprietatea mea)
- prima mea proprietate a fost dobandita prin mostenire in cota parte de 3/8 (120mp=> 45 mp cota mea; Bucuresti)
- a 2-a proprietate a fost dobandita in cota de 3/8 prin mostenire si 5/8 prin cumparare. (50 mp = 19 mp mosteniti + 31mp cumparati)

Cei de la impozite mi-au comunicat ca apar la ei cu 3 proprietati: a 2-a proprietate cea mostenita si a 3-a proprietate cea cumparata, si ar rezulta un impozit de 1500 lei pe ultimii 2 ani. (am neglizat plata) . Dar mi se pare cam mult.

Multumesc,

Alexandra
Ultima modificare: Miercuri, 29 Iulie 2015
saQe, utilizator
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 08:05, 7 August 2015
Conform prevederilor codului fiscal, art.252, alin 1:
[ link extern ]

si normelor metodologice pct.49,42(1), 46(1), 46(3):
[ link extern ]

1. prima proprietate dobândită prin moștenire în cotă parte de 3/8 (120mp=> 45 mp ; București) este asimilată locuinței de domiciliu și pentru care datorați impozit nemajorat pentru cota deținută
2. a doua proprietate-în cotă de 3/8 dobândită prin moștenire(19m) este prima proprietate în afara celei de domiciliu și pentru care datorați impozit nemajorat pentru cota 3/8 fiind dobandită prin succesiune legală
3. a treia proprietate- în cotă de 5/8(31m) dobândită prin contract de vânzare-cumpărare este cea de-a doua proprietate în afara celei de domiciliu pentru care datorați impozit majorat cu 150%(art 252, alin 1, lit.b)
Ultima modificare: Vineri, 7 August 2015
carmen01011958, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe a 2a casa ianamarius1 ianamarius1 Salut, Am o nelamurire in privinta tatalui meu care are in propietate 2 imobile. Sa va explic: In anul 1985 tata a cumparat un apartament in ... (vezi toată discuția)
Impozit pe locuinta gabrielaene gabrielaene Buna ziua! Tatal meu detine un apartament si mai este trecut impreuna cu mama pe un alt apartament. Cum se calculeaza impozitul pentru cea de-a doua ... (vezi toată discuția)
Impozit majorat pe apartamentul luat prin prima casa Simonesco Simonesco Buna ziua, am fost azi sa-mi inregistrez pe fond Fiscal apartamentul luat prin Prima Casa BCR si mi s-a dat sa completez si sa duc maine declaratia speciala de ... (vezi toată discuția)