avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Activitate curutasilvia

Activitate curutasilvia

Am zis ca sara este contorizata. Se citeste contorul si se fac cheltuielile dupa factura venita de caldura. Cheltuieli comune(subsol, calorifer casa scarii, calorifer uscatorie), apartamentele conectate la sistemul de incalzire comun si TEVILE VERTICALE(CARE NU SUNT DEACORD SA PLATESC, nu este corect ca spatiul privat sa fie folosit ca si spatui public. Daca se sparge o teava, trebuie sa-i las sa o repare? raspuns: NUU, Fiind spatiu privat nu ma intereseaza de teava lor din apartamentul meu.)
curutasilvia a scris:

apartamentele nu sunt contorizate, sunt numai apartamente de 2 camere, plata se face in mod egal, dupa citirea contorului de pe scara, se face un calcul dupa tevile de la subsol, calolriferul din uscatorie si hol,( cheltuielile comune)

Ce pot sa fac sa fiu scutita de aceste cheltuieli, pentru tevile verticale,LEGAL, (eu am zis ca fiind inspatiul meu pe o proprietate privata, pot sa spun ca ma deranjeaza vizual,ca aspect, este si un spatiu pe care nu-l pot folosi si este in favoarea altor persoane. Proiectul instalatiei fiind facut dinainte de '89, la comun cum au fost acele vremuri. Acum unde este dreptul de proprietate privata???? in folosul comunitatii?
Nu vor sa le dau si cheia de la apartament sa le si vopseasca pentru intretinere???

apartamentele nu sunt contorizate, sunt numai apartamente de 2 camere, plata se face in mod egal, dupa citirea contorului de pe scara, se face un calcul dupa tevile de la subsol, calolriferul din uscatorie si hol,( cheltuielile comune)
Inainte sa ma mut in apartament, apartamentul era deja dotat cu centrala termica, dar s-a facut o lista cu cei ce detin centrale termice de apartament sa nu plateasca caldura de la tevile ce traverseaza apatramentul , restul cheltuielilor comune cu incalzirea au ramas neschimbate. A fost hotarat la sedinta. (exista contor pe scara de caldura, cheltuielile se impart intre vecinii bransati la acest sistem plus cheltuilile caomune). Acum Presedintele a decis sa schimbe si sa platim si noi caldura de la tevile ce traveseaza apartamentul. Cum a spus colegul dumneavoastra mai sus, am acceptat sa ma mut in apartament dar fara plata acelei parti. Acum au schimbat si au zis ca aplica legea, nu mai tin cont de aceasta lista. Acum ce sa fac, de aceea am intrebat diverse variante mai sus.
Inainte de a ma muta in apartament, a fost hotarat ca cei cu centrala termica de apartament sa nu plateasca caldura de la tevile care traverseaza apartamentul. Acuma s-a schimbat administratorul si el a hotarat ca toti cu centrala sa plateasca aceasta caldura de latevi. Acum ce pot sa fac?
Va multumesc mult,
Si daca nu platesc acea caldura de la tevi, refuz sa platesc, comit alta infractiune?
Ce se poate intampla??
Multumesc de raspuns,
Dar temei legal de a cere chirie pentru spatiul ocupat de tevile de caldura ce traverseaza o proprietate privata in folosul altora?
Buna ziua.
Am apartament proprietate personala, detin centrala termica de apartament. Prin partament trec tevile de caldura ale agentului termic (calor) pentru apartamentele care sunt inca bransate, (mentionez ca exista contor de energie termica pe scara).Am fost pusa la plata caldurii pe motiv ca ele degaja caldura in apartament si ma incalzesc cu ele. Asociatia de locatari au hotarat un anume procent ca trebuie sa-l platesc si eu.!!!!!!!!!
Ce pot sa fac?
Pe langa gazul metan folosit dealungul iernii, acum mai trebuie sa platesc si caldura de la incalzirea comuna din apartament. Mentionez ca partile comune subsol,uscatorie si hol le-am platit.
Fiind apartament proprietate, existand ceas de energie termica pe scara, firma de distributie termica raspunde doar pana la contor, resul instalatiei dupa contor este proprietatea asociatiei de locatari.
Am dreptul sa cer:
- chirie lunara pe tevile ce traverseaza apartamentul?
- sa nu platesc caldura in compensatie cu trecerea tevilor?
- sa le scot din apartament si sa le sudez capetele la intrarea in apartament?
Sub ce forma pot face aceste lucruri?
Dati-mi o solutie va rog.
va multumesc anticipat,
Silvia Curuta
Discuție succesiune
Trebuie sa fac succesiunea la apartament. Tatal meu a decedat in 2000 si a ramas mama si eu. Apartamentul este pe numele ambilor parinti. Problema este ca mai exista 2 frati vitregi din partea tatalui. Acestia nu au revendicat nimic pana acum si nici nu stiu unde se afla. Stiu doar ca unul este plecat din tara.
Va rog sa imi spuneti cum sa procedez?

Multumesc anticipat.