avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata caldurii degajate de la tevile de caldura ce ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata caldurii degajate de la tevile de caldura ce trec prin apartament.

Buna ziua.
Am apartament proprietate personala, detin centrala termica de apartament. Prin partament trec tevile de caldura ale agentului termic (calor) pentru apartamentele care sunt inca bransate, (mentionez ca exista contor de energie termica pe scara).Am fost pusa la plata caldurii pe motiv ca ele degaja caldura in apartament si ma incalzesc cu ele. Asociatia de locatari au hotarat un anume procent ca trebuie sa-l platesc si eu.!!!!!!!!!
Ce pot sa fac?
Pe langa gazul metan folosit dealungul iernii, acum mai trebuie sa platesc si caldura de la incalzirea comuna din apartament. Mentionez ca partile comune subsol,uscatorie si hol le-am platit.
Fiind apartament proprietate, existand ceas de energie termica pe scara, firma de distributie termica raspunde doar pana la contor, resul instalatiei dupa contor este proprietatea asociatiei de locatari.
Am dreptul sa cer:
- chirie lunara pe tevile ce traverseaza apartamentul?
- sa nu platesc caldura in compensatie cu trecerea tevilor?
- sa le scot din apartament si sa le sudez capetele la intrarea in apartament?
Sub ce forma pot face aceste lucruri?
Dati-mi o solutie va rog.
va multumesc anticipat,
Silvia Curuta
Cel mai recent răspuns: darida , utilizator 17:40, 4 Iunie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
1-Aspectul ca dvs ,ca act unilateral de vointa ati inteles sa renuntati la sistemul centralizat de alimentare cu agent termic nu constituie temei legal pentru a fi exonerat de la plata parti comune
2-Instalatia care traverseaza apartamentele si partile comune fac parte din proprietatea comuna,astfel incat nu aveti temei legal sa solicitati chirie aferenta instalatii care deservesc apartamentele din condominiu
Normele in domeniu impun obligativitatea achitarii de cote comune inclusiv de catre proprietarii debransati de la sistemul centralizat de alimentare cu agent termic
3-Nu aveti dreptul sa interveniti asupra partilor comune instalatii si constructii din condominiu
Multumesc de raspuns,
Dar temei legal de a cere chirie pentru spatiul ocupat de tevile de caldura ce traverseaza o proprietate privata in folosul altora?
Ultima modificare: Luni, 29 Aprilie 2013
curutasilvia, utilizator
Nu aveti temei legal pentru a cere chirie pe proprietatea comuna care va traverseaza apartamentul. Cand v-ati mutat in apartament ati acceptat tevile, altfel ori nu va mutati in apartament, ori puneati aceasta conditie de la bun inceput, conditie care oricum nu v-ar fi fost acceptata.

Platiti caldura pe tevile verticale asa cum o platesc si ceilalti locatari, in plus fata de ce platesc pentru caldura de la calorifere.

Daca ati taia tevile din apartament sau le-ati muta amplasamentul ati comite o infractiune.

Tevile verticale fac parte din infrastructura initiala a blocului, au fost asa proiectate si fac parte din proprietatea comuna, iar faptul ca dv. nu mai aveti nevoie de ele, nu inseamna ca sunteti scutita de plata cheltuielilor aferente. Iata ce scrie in HG 1588/2007 cu normele de aplicare a Legii 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari:

Art. 32.
................
(3) Niciun proprietar de apartament sau de spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta nu va fi exceptat de la obligatia de a contribui la plata cheltuielilor comune, ca urmare a renuntarii la folosirea unei parti din proprietatea comuna, a abandonarii apartamentului sau a spatiului cu alta destinatie decat aceea de locuinta ori in alte situatii.
Va multumesc mult,
Si daca nu platesc acea caldura de la tevi, refuz sa platesc, comit alta infractiune?
Ce se poate intampla??

Alte discuții în legătură

Locatari cu centrala proprie obligati sa plateasca caldura cry_mitroi cry_mitroi Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie:locatarii cu centrala proprie sunt pusi sa plateasca caldura(aprox 80 lei/luna)...pentru ... (vezi toată discuția)
Nu vreau sa mai platesc caldura. Nikia Nikia Am Centrala de apartament, locuiesc la etaj 3, nu avem calorifere pe casa scarii, nu am tevi de la sistemul de incalzire in apartament si totusi platesc 22 ... (vezi toată discuția)
Incheiere contracte individuale cu dalkia termoservice george2104 george2104 Buna ziua, Suntem o scara care are o majoritate de 70% din apartamente decuplate de la termoficare. Cei 30% ramasi ne obliga prin contractul colectiv sa ... (vezi toată discuția)