Stimate Domnule Patrick_
Stiu ca am fost putin cam pripit in raspunsul anterior, dar de asemenea doresc sa fac unele remarci pe marginea postarii dvs.
nn
Nemulțumirea inițiatorului topicului provine în principal din faptul că fratele soției demolează imobilul ce i-a revenit în urma partajului cu intenția de a edifica o nouă construcție.
Această nemulțumire nu este justificată și nu poate fi invocată decât eventual dacă dreptul de proprietate al vecinului este exercitat abuziv în ceea ce privește limitele până la care se poate construi în vecinătatea terenului său..
nn
Cumnatul doreste sa demoleze doua din patru camere ale casei doar ca sa-si faca un garaj. Aici este abuzul. Noi nu am mai avea unde sa locuim.
Casa veche este patrata, iar zidurile se sustin intre ele. Daca se demoleaza oricare 2 din 4, atunci cele 2 ce vor ramane se vor degrada, ruina f. repede. Sa nu mai spun de acoperis care se va prabusi sigur.
Inginerii/Inspectorii de la registrul Cadastrului i-au pus in vedere ca nu va putea demola nicodata cel doua camere decat daca se purcede la demolarea intregii constructii, (adica sa vrem si noi sa demolam).
asta nu l-a impiedicat sa mearga cu fratele nr.4 la primarie (care are influenta acolo) si sa intocmesca acte de demolare. Probabil cu semnatura falsa, sau declaratie pe proprie raspundere...
Acest motiv nu se justifică având în vedere partajul voluntar la care cei doi frați au consimțit.
Tocmai aici este chestiunea problemei. Noi am negociat cu cumnatul sa faca actele intr-un anume fel iar el a pus pe acte ce i-a convenit lui, asfel a acaprat si cele doua camere de care avem nevoie noi pentru a trai decent.
El deja si-a construit casa noua alaturi de ce veche. Constructie la care l-am ajutat ata in faza de conceptie, cat si in urmatoarele faze de turnare fundatie si radier parter, ridicare parter, turnare placa, etaj-mansardat, acoperis.
E.. in acest timp in care eu construiam la casa lui... el intocmea actele de demolare pe casa noastra!
DA! Simultan!
Acum va intreb: este moral sa-ti edifici propria fericire pe nefericirea altora?
Este normal ce a facut?