avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Activitate MariaVulpe

Activitate MariaVulpe

Buna ziua,

Momentan sunt in concediu ingrijire copil. Am ales varianta de a ma reintoarce inainte de a implini copilul 1 an (11 noiembrie 2012), mai exact cu data de 09 noiembie 2012. Am depus cererea de revenire, si acum astept Decizia.

Inainte de a intra in concediu ingrijire copil, lucram intr-un anume departament, intr-un anumit proiect (pe fonduri europene). Cat timp am fost in concediu, am inteles (neoficial, de la fostele colege) ca proiectul a fost "mutat" intr-un alt departament, iar eu nu am mai fost "prinsa" in cadrul proiectului, "ramanand" in fostul departament (din punct de vedere al organigramei), pe o alta functie (care nu are legatura cu pregatirea mea profesionala) si pe un salariu diminuat cu 75 % (nemaifiind in proiect).

Daca este adevarat, asta ar insemna ca atunci cand se va emite Decizia, voi fi incadrata pe o alta functie (care nu are legatura cu pregatirea mea profesionala) si pe un salariu (diminuat cu 75 %).

In acest caz, ce ma sfatuiti sa fac ? Sa accept actul aditional prin care se modifica functia si salariu, sau sa-i dau in judecata ?

Daca ii dau in judecata, in afara de legea 202/2002, art.10, al.7 (“La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani ......... salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente”), pe ce imi mai pot intemeia cererea ?

Va multumesc !