avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reintoarcere concediu ingrijire copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reintoarcere concediu ingrijire copil

Buna ziua,

Momentan sunt in concediu ingrijire copil. Am ales varianta de a ma reintoarce inainte de a implini copilul 1 an (11 noiembrie 2012), mai exact cu data de 09 noiembie 2012. Am depus cererea de revenire, si acum astept Decizia.

Inainte de a intra in concediu ingrijire copil, lucram intr-un anume departament, intr-un anumit proiect (pe fonduri europene). Cat timp am fost in concediu, am inteles (neoficial, de la fostele colege) ca proiectul a fost "mutat" intr-un alt departament, iar eu nu am mai fost "prinsa" in cadrul proiectului, "ramanand" in fostul departament (din punct de vedere al organigramei), pe o alta functie (care nu are legatura cu pregatirea mea profesionala) si pe un salariu diminuat cu 75 % (nemaifiind in proiect).

Daca este adevarat, asta ar insemna ca atunci cand se va emite Decizia, voi fi incadrata pe o alta functie (care nu are legatura cu pregatirea mea profesionala) si pe un salariu (diminuat cu 75 %).

In acest caz, ce ma sfatuiti sa fac ? Sa accept actul aditional prin care se modifica functia si salariu, sau sa-i dau in judecata ?

Daca ii dau in judecata, in afara de legea 202/2002, art.10, al.7 (“La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani ......... salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente”), pe ce imi mai pot intemeia cererea ?

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: CLASOR CONSULT , Consilier juridic 23:47, 22 Octombrie 2012
Buna seara,

Ii puteti da in judecata, insa in afara de a va pune seful in cap, nu veti reusi nimic altceva! Sfatul meu este sa asteptati decizia de reintegrare pe post, iar in cazul in care nu va convin conditiile reluarii contractului, iar seful dumneavoastra nu vrea sa va asculte, sa incercati sa apelati la un mediator autorizat. Este o metoda eleganta de stingere a conflictului, iar principalul avantaj in cazul dumneavoastra este ca o astfel de solutie poate duce la rezolvarea cauzei fara a atrage ranchiuna sefului.
Tabloul mediatorilor autorizati il gasiti afisat pe site-ul consiliului de mediere sau la instanta!

Cu stima,
Ionita Florin

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu la reincadrare Danna_Alina Danna_Alina Buna seara, am o nelamurire ... sunt in concediu crestere copil, ma voi intoarce in cursul anului 2012 la serviciu, sunt bugetara. La intoarcere salariul se va ... (vezi toată discuția)
Reluare activitate koos koos Buna,as dori sa ma lamuriti intr-o problema cu care ma confrunt,am fost in concediu de ingrijire copil pana la 3 ani pana la data de 27 ian 2011 cand am trimis ... (vezi toată discuția)
Desfiintarea postului dupa concediu pentru cresterea copilului Maria1980 Maria1980 Buna ziua, sunt in situatia in care am dorit sa ma intorc la birou dupa 1 an si 3 luni de concediu de crestere si ingrijire copil insa mi s-a spus ca postul ... (vezi toată discuția)