avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu la reincadrare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu la reincadrare

Buna seara, am o nelamurire ... sunt in concediu crestere copil, ma voi intoarce in cursul anului 2012 la serviciu, sunt bugetara. La intoarcere salariul se va stabili conform gradatiei corespunzatoare transei de vechime si in functie de clasele aferente functiei sau se aplica 283/2011 art. 2, art. 3? Mi-a spus cineva ca 284/2011 nu se aplica in anul 2012.
Ultima modificare: Vineri, 20 Ianuarie 2012
Danna_Alina, utilizator
Cel mai recent răspuns: Danna_Alina , utilizator 15:36, 2 Mai 2012
Art. 16 din Legea nr.284/2010:
(1) Personalul care s-a aflat în concediu plătit pentru creşterea şi îngrijirea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 7 ani, în cazul copilului cu handicap, precum şi personalul ale cărui raporturi de muncă sau raporturi de serviciu au fost suspendate din alte cauze, potrivit legii, la reluarea activităţii, îşi păstrează gradul sau treapta profesională în care a fost încadrat anterior suspendării şi beneficiază de salariul de bază aferent gradului sau treptei profesionale.
(2) Pentru personalul prevăzut la alin. (1), gradaţia corespunzătoare tranşei de vechime în muncă se stabileşte conform legilor speciale aplicabile.

art.12 din Legea nr.284/2011
........
(2) Sporurile pentru conditii de munca prevazute de Legea cadru nr. 284/2010, cu modificarile ulterioare, se acorda si personalului nou-incadrat si personalului ale carui raporturi de munca sau serviciu au fost suspendate in conditiile legii si care si-au reluat activitatea in anul 2012, numai in masura in care acesta isi desfasoara activitatea in aceleasi conditii de munca cu ale personalului care beneficiaza de aceste sporuri din institutia/autoritatea publica respectiva, intr-un cuantum egal cu cel stabilit pentru functiile similare in plata.
(3) Incepand cu data de 1 ianuarie 2012, prevederile alin. (2) se aplica in mod corespunzator personalului incadrat si personalului care si-a reluat activitatea, in anii 2010 si 2011, cu respectarea art. 6 alin. (4) din Legea-cadru nr. 284/2010, cu modificarile ulterioare.
Scuze .., este vorba de 283/2011 si 284/2010, iar in 283/2011 este specificat:
Art. 2
In anul 2012, pentru personalul nou-incadrat pe functii, pentru personalul numit/incadrat in aceeasi institutie/autoritate publica pe functii de acelasi fel, precum si pentru personalul promovat in functii sau in grade/trepte, salarizarea se face la nivelul de salarizare in plata pentru functiile similare din institutia/autoritatea publica in care acesta este incadrat.

Art. 3
Prevederile art. 1 si 2 se aplica in mod corespunzator si personalului ale carui raporturi de munca sau serviciu au fost suspendate in conditiile legii si si-a reluat activitatea in anul 2012.
Pana la urma ce salariu voi avea?
Buna seara, va rog frumos sa ma lamuriti in urmatoarea situatie: in urma terminarii studiilor in anul 2008 am fost trecuta pe functia de economist III, odata cu 330/2009 nemaifiind debutant am trecut pe economist II evident cu nemarire de salariu, acum sunt in concediu de ingrijire copil optand pentru varianta de 1 an de zile. Ce salariu voi avea la reintoarcere, cel avut anterior sau calculat conform gradatiei corespunzatoare transei de vechime si in functie de clasele aferente functiei?

Ultima modificare: Miercuri, 1 Februarie 2012
Danna_Alina, utilizator
Buna ziua, va rog frumos stie cineva sa-mi raspunda?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avansare in treapta de salarizare silviup silviup Buna ziua, Sunt angajat intr-o institutie publica in decembrie 2008 ca functionar public in functia de referent grad profesional superior, treapta 3 de ... (vezi toată discuția)
In baza caror acte normative se stabilesc salariile noilor functionarilor publici in anul 2012? jaguarxkr jaguarxkr Va rog sa-mi comunicati In baza caror acte normative se stabilesc salariile noilor functionarilor publici in anul 2012? (vezi toată discuția)
Reancadrare in munca dupa concediu crestere copil prima prima Sunt functionar public iar in septembrie 2012 m-am rencadrata in munca dupa 2 ani de concediu crestere copil. In 2010 cand am intrat in concediu aveam functia ... (vezi toată discuția)