avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Avansare in treapta de salarizare
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Avansare in treapta de salarizare

Buna ziua,
Sunt angajat intr-o institutie publica in decembrie 2008 ca functionar public in functia de referent grad profesional superior, treapta 3 de salarizare.
In decembrie 2009 am fost avansat in treapta 2 de salarizare.
In anul 2010 am fost reincadrat conform Lg. 330/2009 cu salariul care il aveam la 31.12. 2009.
In decembrie 2010 indeplineam conditiile de avansare in treapta 1 de salarizare si cu noua lege unica am ramas tot la acelasi salariu din 2009.

In momentul de fata sunt salarizat la acelasi salariu din 2009 si am colegi pe aceeasi functie cu acelasi grad care au salariul la nivelul treptei 1 de salarizare.
Pot sa ma leg de Art. 2 Lg.283/2011 pentru a veni cu salariul la acelasi nivel cu colegii mei care detin o functie asemanatoare si daca nu, exista vre-o solutie in acest sens?
Cel mai recent răspuns: silviup , utilizator 11:08, 15 Martie 2012
Potrivit Legii 284/2010 legea cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice incepand cu 01.01.2011 treptele de salarizare nu mai exista, deci nu se mai fac avansari Aceste discrepante intre salarii vor disparea cand va intra in vigoare si partea de acordare a salariului corespunzator coeficientului de ierarhizare aferent noii clase de salarizare a legii susmentionate.
Da, am fost informat in acest sens din alte surse si Art. 2 din Legea 283/2011 prevede clar ca "În anul 2012, pentru personalul nou-încadrat pe funcţii, pentru personalul numit/încadrat în aceeaşi instituţie/ autoritate publică pe funcţii de acelasi fel şi pentru personalul promovat în funcţii sau în grade/trepte, salarizarea se face la nivelul de salarizare în plată pentru funcţiile similare din instituţia/autoritatea publică în care acesta este încadrat.".

Ca urmare a acestei Legi salariul meu trebuie sa se alinieze la nivelul de salarizare pentru funcţiile similare din cadrul institutiei.
Acest articol se refera la personalul nou incadrat/ numit in f.p. in cursul anului 2012 si la cei care in cursul anului promoveaza in grad profesional si vor fi incadrati intr-o noua functie
.Dumneavoastra a-ti fost numit in functie in anul 2008 nu sunti nou incadrat. Salariul Dvs este cel de care a-ti beneficiat in dec.2010.
Legea 283/2011
Art. 2
In anul 2012, pentru personalul nou-incadrat pe functii, pentru personalul numit/incadrat in aceeasi institutie/autoritate publica pe functii de acelasi fel, precum si pentru personalul promovat in functii sau in grade/trepte, salarizarea se face la nivelul de salarizare in plata pentru functiile similare din institutia/autoritatea publica in care acesta este incadrat.

Art. 3
Prevederile art. 1 si 2 se aplica in mod corespunzator si personalului ale carui raporturi de munca sau serviciu au fost suspendate in conditiile legii si si-a reluat activitatea in anul 2012.
Art.13
(2) In cazul functionarilor publici nou-incadrati sau promovati, nivelul de salarizare in plata pentru functiile similare este cel corespunzator treptei 3 de salarizare utilizate in anul 2010.
Asa o fi, dar dvs. nu sunteti nici nou incadrat pe functie (adica recrutat prin concurs) si nici promovat (in grad profesional sau in clasa), asa ca o sa ramaneti cu salariul aferent vechii trepte de salarizare pana o intra in vigoare legea unitara si se vor aplica coeficientii, sau o da onor Guvernul o hotarare de uniformizare a salariilor.
Multumesc pentru raspunsuri, acum sunt lamurit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum voi fi incadrata in grad? lauratoader2006 lauratoader2006 De la 01.07.2009 sunt referent asistent treapta 3,cum se face incadrarea mea dupa ce am stat 3 ani pe grad stiind ca nu mai exista treptele gradului.Cum voi ... (vezi toată discuția)
Stabilire salariu dupa promovare in grad profesional liana16 liana16 Incepnd cu 01.04.2012 am promovat din consilier gradul profesional principal in consilier gradul profesional superior (functionar public). Mentionez ca si la ... (vezi toată discuția)
Salariul in urma promovarii in grad profesional kgkg kgkg saptamana aceasta sustin examen de promovare in grad profesional a functionarilor publici. sunt inspector clasa 1 grad Principal treapta 3 gradatia 3, clasa ... (vezi toată discuția)