avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Activitate georgeogrinja

Activitate georgeogrinja

Formulele le cunosc, informatiile nu le am. Au fost multe modificari legislative pana-n 2001 si imi este greu, in afara salariului meu brut, sa identific toate informatiile necesare. Cunoasteti un program, cu plata sau free pentru simulare?
BUNA ZIUA,
Formulele de calcul la care faceti referire prin link le cunosc. Problema mea este sa obtin informatiile necesare determinarii punctajului in perioada anterioara aprilie 2001.
Amintesc faptul ca punctajele la pensie in rapoartele CNPP sunt oferite dupa 04.2001.

O zi buna!

Dupa cum se stie la calculul punctajului mediu anual se iau in calcul punctajele anuale obtinute in stagiile anuale de cotizare.
CNPP ofera mai multe categorii de rapoarte contribualilor, unul dintre acestea se numeste "Informatii din carnetul de munca". Acest raport nu ofera informatii despre numarul total de puncte obtinut pana in luna aprilie 2001.
Cum se pot obtine informatiile despre punctajele anuale si totale pentru perioada de cotizare anterioara perioadei aprilie 2001?
Cunoscand punctajul total al perioadei de contriputie la pensie poti simula avantajele si dezavantajele legilor de pensionare actuale si viitoare.
Deci stagiul complet de cotizare, daca pensionarea se va face pe legea veche 263/2010, este legat de data nasterii nu de data iesirii la pensie. Asta vreti sa spuneti? Adica este constant, respectiv 31 ani si 10 luni, indiferent de data iesirii la pensie pe legea 263/2010.
Multumesc!
Dupa cum se stie, conform legii actuale a pensiilor, punctajul mediu anual se calculeaza impartind numarul total de puncte anuale la stagiul complet de cotizare.
Pentru o femeie care a fost nascuta in august 1960, care nu a iesit la pensie in 2022 la varsta standard de 61 de ani si 10 luni (ramane in activitate pana-n anul 2025 pentru a castiga 40 de ani vechime in munca), se mentine acelasi stagiu complet de cotizare la pensionare de 31 de ani si 10 luni?
Adica, se foloseste acelasi stagiu complet de cotizare in formula de calcul a punctajului mediu anual, indiferent de data solicitata pentru pensionare?
Conform anexei nr. 5, daca iesea la pensie in iunie 2022 avea un stagiu complet de cotizare de 31 de ani si 10 luni. In 2025 la pensionare stagiul complet de cotizare va fi acelasi, 31 de ani si 10 luni?
In acest caz, numitorul ramanand acelasi, va obtine o crestere a punctajului mediu anual ca urmare a cresterii numarului de puncte anuale.
Multumesc anticipat!