Dupa cum se stie la calculul punctajului mediu anual se iau in calcul punctajele anuale obtinute in stagiile anuale de cotizare.
CNPP ofera mai multe categorii de rapoarte contribualilor, unul dintre acestea se numeste "Informatii din carnetul de munca". Acest raport nu ofera informatii despre numarul total de puncte obtinut pana in luna aprilie 2001.
Cum se pot obtine informatiile despre punctajele anuale si totale pentru perioada de cotizare anterioara perioadei aprilie 2001?
Cunoscand punctajul total al perioadei de contriputie la pensie poti simula avantajele si dezavantajele legilor de pensionare actuale si viitoare.
BUNA ZIUA,
Formulele de calcul la care faceti referire prin link le cunosc. Problema mea este sa obtin informatiile necesare determinarii punctajului in perioada anterioara aprilie 2001.
Amintesc faptul ca punctajele la pensie in rapoartele CNPP sunt oferite dupa 04.2001.
Daca le cunoasteti va puteti calcul singur, astfel de informatii nu pot fi vizulitate nicaieri .. stagiul de cotizare pe CNP a fost introdus incepand cu 01.04.2001 .. aceste informatii pot fi observate doar in buletinul de calcul al pensiei.
Formulele le cunosc, informatiile nu le am. Au fost multe modificari legislative pana-n 2001 si imi este greu, in afara salariului meu brut, sa identific toate informatiile necesare. Cunoasteti un program, cu plata sau free pentru simulare?
Pe legea in vigoare astazi , nici nu aveti nevoie de alte informatii decat cele trecute in cartea de munca , si spuneti ca aveti un asemenea raport . Pur si simplu , impartiti castigul salarial brut din fiecare luna la salariul mediu brut pe tara pe luna respectiva ( toate salariile medii brute lunare le gasiti pe site-ul oficial - eu , daca bine stiu - al Ministerului de Finante ) . Punctajele fiecarei luni ale unui an , le insumati , iar rezultatul il impartiti la 12 , obtinand punctajul acelui an . Restul , cele de dupa 2001 , ziceti ca le stiti . Daca aveti grupe , stagii asimilate stagiului de cotizare , e putin mai complicat ( depinde de procentul de munca in grupe , de grupa - I sau II - , de studiile superioare la zi - daca e cazul , de numarul de luni de armata , etc. ) . Dar gasiti in legea 263/2010 exact toate informatiile necesare si , cu putina bataie de cap si cu cateva formule simple intr-un tabel Excel , va puteti descurca . Iar legea al carei draft il avem si deja a trecut de Senat , pastreaza acelasi mod de calcul matematic al punctajului lunar , anual si total . Nu-i “ rocket science “ ... PS. Daca aveti premii , al 13-lea salariu , bonusuri ,etc. in acea perioada ( acestea nu se regasesc in cartea de munca ) , ar fi bine sa cereti angajatorilor de atunci adeverinte , in formatul cerut de proiectul de lege ( anexa 6 a acestuia e formularul ) , pentru ca acesta prevede luarea in calcul si a acestor venituri , pe care Legea 263/2010 nu le-a avut in vedere la calculul pensiilor . Pana la data preconizata a intra in vigoare - 01.09.2024 - ar fi timp sa le obtineti si sa le depuneti la Casa de pensii .
Pensie invaliditate
ghepe
Buna ziua ! Sunt nascut la 16.12.1969 si conform stagiilor anuale dupa aprilie 2001 am acumulat 401.24835 puncte. Presupunand ca pentru perioada anterioara din ... (vezi toată discuția)