avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Activitate Pitiku

Activitate Pitiku

Discuție Formular e-106
Buna ziua, as avea si eu o intrebare la dumneavoastra daca ma poate ajuta cineva.Sper ca am postat acolo unde trebuie.
Eu lucrez pe vase de croaziera,la o companie Italiana,si imi platesc toate taxele pentru sanatate acolo in Italia.In urma cu 5 luni am avut un accident de munca si compania m-a trimis de urgenta acasa pentru a ma opera pentru ca imi rupsesem piciorul. In acel moment eu nu eram asigurat inRomania si bineinteles ca am platit pentru tot. Dorind sa imirecuperez bani am cerut de la companie formularul e-106,pe care mi l-au trimis dupa 3 luni. Acum o saptamana a sosit formularul si am sunat in Italia la SASN care este o casa de asigurari pentru noi marinari si acolo stiu ca plateste Compania mea taxele. Acestia mi0au spus ca nu ei imi platesc ci Formularul trebuie sa il depun la Cas la noi. Bun, am fost la Cas la noi si acestia mi-au spus ca nu ei deconteaza,ci ca trebuie ca eu toate facturile sa le trimit in Italia. Deci eu sunt foarte confuz si as dori daca ma poate ajuta cineva pentru ca eu nu mai stiu ce sa fac.Aceasta situatie ma depaseste. Va multumesc anticipat.
Buna ziua,

As dori si eu putin ajutor daca se poate de la dumneavoastra....o sa va scriu putin mai detaliat. Eu lucrez pe vase de croaziera si compania la care lucrez este inregistrata in Italia Genova. Eu ca si marinar,imi platesc toate taxele in Italia,pentru ca de acolo apartine firma ( automat imi opreste din salariu).Sunt angajat cu contract de munca. In urma cu 5 luni am suferit la bord un accident de munca,in urma caruia mi-am rupt piciorul.A doua zi,m-au trimis acasa (m-au debarcat) ca sa fac interventia chirurgicala ( pentru ca a fost nevoie). Mentionez ca eu nu am mai platit in Romania nici un fel de asigurare de sanatate,pentru ca plateam deja acolo,si am facut si prostia sa gandesc ca nu o sa mi se intample mie ceva,dar uite ca s-a intamplat. Ok, mentionez ca operatia pe care am suferit-o am platito integral, pentru ca eu in Romania nu aveam nici un fel de asigurare, si mi se pare normal. Dupa ce am facut operatia,am intrat in concediu medical,pentru ca aveam nevoie de recuperare,si nu puteam sa imbarc curand. Institutia care imi plateste mie concediul medical este Ipsema din Italia.Ulterior eu am strans toate facturile de la spital (spitalizare, costuri,placa picior etc) si le-am trimis pe toate la aceasta institutie crezand ca ei imi vor deconta banii. La 2 saptamani eu mi-au trimis facturile inapoi, spunandu-mi ca nu ei imi deconteaza,ci trebuie sa vorbesc la SASN, adica alta Institutie in Italia. Ok am facut si treaba asta ,adica am sunat la ei, spunandu-mi si ei,ca nu ei imi deconteaza facturile ci imi trebuie formularul E-106,care trebuie sa il cer de la companie,si cu acel formuar trebuie sa ma duc la mine in tara la Institutia de sanatate...adica CAS nu?.....si ei vor lua legatura cu guvernul Italian..si asa eu imi voi recupera banii. In acel moment al luat legatura la Companie si am cerut acel formular. Ei mi-au raspuns si mi-au comunicat ca au cerut formularul la guvern (sau nu stiu unde) si indata ce il vor primi,il vor trimite la mine. Intrebarea mea la dumneavoastra si problema mea este: asa este procedura intradevar?...adica sa astept formularul si sa ma duc la CAS?........Mentionez ca eu nici macar nu stiu ce inseamna acest formular e-106. Rog daca ar putea cineva sa ma ajute,poate cineva care a mai trecut prin asa ceva, sau cineva care este in domeniu,pentru ca chiar nus tiu ce sa fac. Va multumesc...stiu ca am scris cam mult, dar am dorit sa fiu explicit ca sa se inteleaga bine problema. Astept un raspuns in caz ca se poate, va multumesc inca o data.