Dar totusi mai revin cu 2 intrebari: expertului i se da si un termen pana cand trebuie sa depuna expertiza? exista posibilitatea ca in momentul de fata sa ceara sotul meu plata expertizei pt. o finalizare mai rapida a cazului?.
Buna ziua, as mai revenii in forum cu cateva aspecte care imi sunt neclare legate de cazul sotului meu de acea va rog daca puteti sa - mi raspundeti. Nelamuririle ar fi urmatoarele:
1. este in regula ca procurorul a propus sotului meu sa-si depuna o cerere pt. o expertiza judiciara? (deoarece initaitiva nu a venit din partea sotului meu), daca da cine plateste expertiza? sotul meu? pt. ca daca trebuia sa o plateasca el in acest timp de 2 ani si jumatate de cand si-a depus cererea nu i -a adus nimeni la cunostinta ca ar trebui sa suporte astfel de cheltuieli si cat este onorariul pt. expert.
2. la fiecare caz asemanator sotului meu dureaza atat de mult (adica 2 ani) de la depunerea cererii pana la convocaria partilor de catre expert pt. masuratori si constatri la locul accidentuluit? mie acesti doi ani mi se pare enorm de mult.
3. dupa ce expertiza este finalizata ce se intampla cu ea? deoarece avem niste informatii ca expertiza se depune la politie unde mai trebuie sa stea 10 zile dupa care se depune la procuror.
Va multumesc anticipat pt. raspuns !
Multumesc frumos pt. raspunsul si sfatul acordat, a fost de cateva ori la procuror si singurul raspuns pe care l-a primit a fost: "asteptam rezulatatele expertizei!. Aceasta solutie i- am spus-o si eu sotului meu de a merge la procuror si sa ceara inlocuirea expertului dar el nu a vrut "sa se ia" de procuror si nici de expert deoarece i-a fost frica ca acestia sa nu-i complice si mai mult cazul decat este.
Buna ziua si va multumesc inca o data pt. timpul acordat. Cred ca da, sigur nu stiu sa va spun, sotul meu nu este momentan acasa sa-l intreb dar cred ca este la parchet daca in mai 2010 a fost audiat de procuror care i-a recomandat acea expertiza dar banuiesc ca dosarul nu a ajuns inca in instanta. Adevarul este ca nu prea ma pricep la demersurile juridiciare in astfel de cazuri.
Va multumesc frumos pentru timpul acordat, as mai mentiona ca dosarul este un dosar penal pt. ucidere din culpa, accidentul a avul loc in luna mai 2009, in luna mai 2010 sotul meu (pt. ca el are acest dosar) a primit o citatie sa se prezinte la judecatorie unde domnul procuror i-a propus sa-si depuna o cerere la dosar unde solicita si parerea unui expert. De atunci (din luna mai 2010) abia in luna mai a acestui an domnul expert a chemat toti partasii al acelui accident pentru masuratori la locul accidentului si de atunci pana in prezent inca nu a depus acea expertiza, ceea ce inseamna ca la dansul este dosarul sotului meu aproximativ din luna mai 2010 si nici pana in prezent nu stim de fapt ce se intampla cu cazul sotului meu si sincer va spun ca suntem deja in pragul disperarii pt. ca timp de 3 ani si jumatate nimeni nu este interesat de ce aceasta expertiza nu este la dosar si etc. De acea va rog din suflet daca puteti sa- mi dati o idee ce demersuri ar trebui sa facem ca acest caz sa se incheie. Va multumesc anticipat.
de ce un expert in circulatie timp de doi ani si jumatate nu a reusit sa elaboreze o expertiza pentru un dosar penal de circulatie? cum poate fi "obligat" sa elaboreze aceasta expertiza?