avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Activitate abcdabcd

Activitate abcdabcd

Va multumesc pentru atentia acordata , dar consider ca o evolutie corecta a lucrurilor intr-o societate ar fi spre a remedia acele ilegalitati cu toate ca a trecut f mult timp de cand au fost realizate .
Spre sa intelegeti punctul de vedere .
Va multumesc.
Peruschi a scris:

Domnule abcdabcd: vecinul dumneavoastra nu incalca cu absolut nimic legislatia in vigoare! Colegii mei v-au explicat mai sus si de ce nu se incalca legislatia! Totusi, daca va considerati prejudiciat, este dreptul dumneavoastra sa depuneti reclamatia la ISC, primarie si chiar sa va actionati vecinul in instanta. Sau, poate, incercati sa rezolvati conflictele (pentru ca sunt sigur ca nu s-a ajuns la acest conflict doar din cauza unei ferestre, ci aceea este marul discordiei din acest moment) cu ajutorul unui mediator!

codul civil reglementeaza distanta minima pentru o ferestra cu vedere in clar inca de acum 100 de ani , iar tu ai tupeul sa imi spui ca vecinul respectiv nu incalca cu nimic legislatia in vigoare .
Repet : s-a comis o incalcare a acelei legislatii iar un judecator o poate conserva sau o poate remedia . depinde de gandirea acelui om
Daca am lua mereu exemple eronate din trecut si neremediate, nu am putea evolua decat cu viteza melcului .
astept totusi opinia un avocat , nu o presupunere a unui utlizator care se afla / s-a aflat intr-o situatie opusa mie
Conteaza daca in trecut acest geam vechi a fost acoperit cu diverse hartii colorate , etc si nu s-a folosit sub nici o forma pentru a vedea direct spre curtea vecina , deci era folosit doar pentru a patrunde lumina , nu si pentru a avea vedere clara spre vecini ?
atunci s-ar schimba situatia?
citeste cu atentie , am precizat ca vecinul este nou , are vreo 4-5 ani de proprietate , a cumparat acea casa cu ferestrele respective , dar acum respectivul renoveaza , deci schimba ceva vechi cu ceva nou, si consider ca trebuie sa trebuie sa respecte si legea la momentul la care o face,

xxx

Un om normal care ar citi codul civil si ar constata ca imobilul sau incalca una din prevederile codului civil si ca se poate remedia fara un cost exagerat cred ca ar face asta din proprie initiativa.

xxx
nu uita totusi ca s-a inceput reforma in justitie , deci este posibil sa avem alte decizii , in locul ideii de : s-a comis o ilegalitate dar , uite a trecut mult timp, hai s-o conservam !!
se poate decide : s-a comis o ilegalitate , hai s-o corectam !!!
sau nu -l castiga deloc, depinde de judecator .
xxx

cazurile nu sunt similare daca vrei sa faci vreo paralela .
aici este vb de o renovare , se inlocuieste ceva vechi cu ceva nou. iar pentru buna ta informare , codul civil reglementeaza distanta minima pentru ferestre cu vedere in clar de la sfarsitul secolului 19 . deci casa e mai noua decat legea pe care n-o respecta
Am citit codul civil , si stiu ce spune acel cod legat de distante si ferestre , dar totusi intrebarea este daca se poate sesiza vreo institutie a statului sa aplice amenda , fara sa se ajunga la proces. Dumneavoastra mi-ati dat un raspuns care implica si un avocat , etc ( tineti cu breasla dumneavoastra ) :))
Situatia este urmatoarea :
doua proprietati ambele cu case vechi , una din ele are o ferestra catre cealalta cu vedere in clar , zidul casei cu fereastra este la distanta de 1 metru de hotar ,casa respectiva fiind construita prin 1950 .
Nu exista nici o declaratie scrisa ca vecinul s-ar fi dat acordul pentru acea ferestra ,
in momentul de fata niciuna din case nu mai are proprietarii vechi care au construit acele case.
In acest moment vecinul cu fereastra amplasata ilegal isi renoveaza casa si a inlocuit ferestra veche cu una din PVC , celalalt vecin i-a cerut sa renunte la fereastra in clar , l-a rugat sa-si puna geam sablat , sa devina doar ferestra de lumina .
In momentul inlocuirii ferestrei vecinul n-a cerut acordul nimanui, a pus fereastra noua in locul celei vechi.
Este legala amplasarea acelei ferestre cu vedere in clar acum? poate fi sesizata primaria sau alte institutii pentru a-i aplica amenda vecinului cu fereastra ?