Topicul meu nu are legatura cu insolventa,
intrebarea mea era: Dupa dizolvarea judiciara a unui SRL cu 2 asociati si ~20.000 RON debite la stat(amenzi, TVA, CAS...), dupa acoperirea debitelor in limita capitalului, ce se intampla cu debitele care raman? Mi s-a sugerat ca se transforma in titluri executorii la adresa asociatilor??? lucru care ar revolutiona definitia SRL-ului.... altcineva mi-a dat de inteles ca Finantele vor face opozitie la hotararea de dizolvare pentru ca au debite de recuperat...
EU NU CER INSOLVENTA!!!
"Sad" a spus ca :
lichidatorul va constata cuantumul debitelor pe care le datorati creditorilor, va putea sa ceara insolventa societatii cu toate consecintele care decurg din textul Legii nr. 85/2006 privind insolventa.( chiar raspunderea organelor de conducere ale societatii - art. 138)
Eu am spus ca datoriile totale sunt de 20.000, sub pragul de 45.000 si ca NU SE POATE FORMULA CEREREA DE demarare a procedurii insolventei...
Intrebarea mea era ce se intampla in cazul acesta cu datoriile...
pragul minim pentru insolventa este 45.000 RON... corect? debitele totale(toate catre stat) nu trec de 20.000 RON... lichidatorul constata asta... si? ce se intampla?
Va multumesc.
unmoeglich a scris:
Art, 193 face parte din cap. 6 si se refera la SRL-uri, dar din pacate nu poate fi aplicat in orice situatie, exista exceptii de la acesta prevazute de lege. Depinde la ce fel de modificare va referiti...
ma refer strict la schimbarea sediului social expirat al SRL-ului (in cazul meu) dar m-ar interesa si in ce situatii se poate folosi...exemple... cum se interpreteaza...
Va multumesc.
Ma poate ajuta cineva cu interptetarea articolului 193 alineat 3?
Art. 193
(3) Dacă adunarea legal constituită nu poate lua o hotărâre valabilă din cauza neîntrunirii majorităţii cerute, adunarea convocată din nou poate decide asupra ordinii de zi, oricare ar fi numărul de asociaţi şi partea din capitalul social reprezentată de asociaţii prezenţi.
Sa inteleg ca in SRL cu 2 asociati, 50-50%, in care actul constitutiv prevede luarea unor decizii cu majoritate absoluta, se convoaca prima AGA la care un asociat nu se prezinta, se convoaca a doua AGA, la care se prezinta tot 1 asociat, acesta poate aproba singur problemele aflate pe ordinea de zi?#-o
Dupa dizolvarea judiciara a unui SRL cu 2 asociati si ~20.000 RON debite la stat(amenzi, TVA, CAS...), dupa acoperirea debitelor in limita capitalului, ce se intampla cu debitele care raman? Mi s-a sugerat se transforma in titluri executorii la adresa asociatilor?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Dupa dizolvarea judiciara a unui SRL cu 2 asociati si ~20.000 RON debite la stat(amenzi, TVA, CAS...), dupa acoperirea debitelor in limita capitalului, ce se intampla cu debitele care raman? Mi s-a sugerat se transforma in titluri executorii la adresa asociatilor?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Dupa dizolvarea judiciara a unui SRL cu 2 asociati si ~20.000 RON debite la stat(amenzi, TVA, CAS...), dupa acoperirea debitelor in limita capitalului, debitele care raman se transforma in titluri executorii la adresa asociatilor?
Va multumesc pentru raspuns.
Eu sunt asociatul care nu vrea sa semneze AGA, administratorul, dragul meu asociat, a adunat datorii la stat in jur de 8000 RON. Nu doresc continuarea acestei situatii... Safatuiti-ma va rog cum pot obtine dizolvarea societatii.
Va multumesc anticipat.
Procente 50-50, pteri egale, mai jos detaliat actul constitutiv.
Multumesc.
CAPITOLUL VI - Adunarea Generala
Art.11. Adunarea Generala a Asociatilor este organul de conducere al societatii comerciale. Adunarea Generala este legal constituita si adopta hotarari valabile cu cvorumul si majoritatea prevazute de Legea nr. 31/1990 republicata.
Adunarile Generale ale Asociatilor au, potrivit legii, urmatoarele atributii principale:
a) aleg administratorii si cenzorii societatii, ii descarca de gestiune si ii revoca;
b) stabilesc indemnizatia si garantia administratorilor si a cenzorilor;
c) analizeaza si se pronunta asupra gestiunii administratorilor;
d) aproba bugetul de venituri si cheltuieli si programul de activitate pe exercitiul viitor;
e) aproba bilantul contabil, contul de profit si pierderi si repartizarea beneficiilor;
f) hotarasc cu privire la contractarea de imprumuturi bancare;
g) hotarasc infiintarea si desfiintarea de sucursale, filiale si agentii, depozite, unitati de desfacere, si orice alte sedii secundare, in conditiile legii;
h) aproba orice modificare a Actului constitutiv;
i) adopta oricare alta hotarare pentru care este ceruta aprobarea Adunarii Generale.
Adunarea Generala a a Asociatilor va fi convocata de administratori ori de cate ori va fi nevoie, in conformitate cu dispozitiile Actului constitutiv, cu cel putin 5 zile inainte de data stabilita, prin telefon, fax sau scrisoare simpla.
Cel putin de odata pe an, Adunarea Generala a Asociatilor va fi convocata pentru analiza si aprobarea bilantului contabil si contului de profit si pierderi.
CAPITOLUL VII - Administrarea, reprezentarea si controlul societatii
Art.12. Societatea este administrata si reprezentata de catre ambii asociati, cu puteri decizionale egale. Administratorul poate delega o parte din atributiunile sale, ocazional,temporar sau permanent celorlalti asociati.
Administratorul societatii are puterile si raspunderile prevazute de Legea nr.31/1990,republicata, si cele stabilite de Adunarea Generala a asociatilor.
Art.13. Gestiunea societatii este controlata de asociatii desemnati de Adunarea Generala.