Multumesc de raspuns. Sa inteleg ca nu ai voie sa construiesti pe spatiul respectiv. Iar daca face parte din cladire este considerat spatiu comun si nu are dreptul sa-mi ingradeasca accesul. As aprecia daca imi puteti confirma interpretarea.
Multumesc!
Revin cu o completare, dupa ce am reusit sa ma mai documentez in ceea ce priveste "soclul". De fapt este vorba despre bordura de 0.6 m din jurul cladirii cunoscuta sub denumirea de Suprafata de protectie. Asadar reformulez intrebarea: suprafata de protectie este proprietate comuna?
Buna ziua,
Locuiesc intr-un imobil cu 12 apartamente, care are terenul din jurul imobilului impartit intre cei 12 proprietari (nu este spatiu comun, fiecare locatar are acte de proprietatea asupra unei mici parcele). Din pacate, asezarea parcelelor este de asa natura incat eu pentru a avea acces la parcela (curtea mea) trebuie sa ies din imobil in strada si din strada respectiva sa intru pe alta strada. Ar fi mult mai simplu daca as putea sa trec pe soclul cladirii (spatiul de sub streasina imobilului), dar un vecin a ingradit accesul si si-a construit o anexa lipita de cladire peste acest soclu. Intrebarea mea este: acel soclu este proprietate comuna? Vecinul este obligat sa-mi permita accesul?